Naslovna Društvo Đaci trčali tradicionalni Kros RTS-a „Kroz Srbiju“

Đaci trčali tradicionalni Kros RTS-a „Kroz Srbiju“

805
0

Predškolci i učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji trčali su danas tradicionalni Kros RTS-a „Kroz Srbiju“. Na sportskim terenima bili su mladi Negotinci.

Sportski tereni su bili danas atletske staze na kojima su trčali učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola, srednjoškolci, a sa brzinom u trčanju su se borili i predškloci.

U dvorištu Osnovne škole „Branko Radićević“ prvi su na test provere brzine izašli prvaci.

„Kros RTS-a postoji već dugi niz godina sa ciljem da decu motivišemo da se bave sportom i trčanjem. Deca vole da trče, vole da se bave sportom ali im moramo obezbediti adekvatne uslove za to kako bi od njih očekivali dobre, vrhunske rezultate. Mi smo se potrudili da u školskom dvorištu napravimo ovu stazu na kojoj deca danas trče i oni su nam u tome pomogli“, kaže Miloš Petković, profesor fizičke kulture.

Sportski dan posvećen trčanju na tradicionalnom Krosu RTS-a „Kroz Srbiju“ okupio je učenike, nastavnike ali i zainteresovane roditelje koji su bodrili svoje mališane da stignu do cilja.

„Stazu koja je različite dužine, u zavisnosti od uzrasta dece, većinom svi istrče do kraja. Oni koji to ne uspeju do cilja stignu brizim hodom. Važno je da svaki učenik prođe stazu. Moram da kažem da se mi poslednjih godina sve češće susrećemo sa problemom gojaznosti dece i smanjenom fizičkom aktivnošću, tako da se time treba ozbiljno baviti.“ ističe Miloš Petković, profesor fizičke kulture.

Učenici ostalih škola u gradu i selu trčali su na školskim sporstkim terenima a gradski stadion je bio mesto na kome su proveru svoje brzine u trčanju stavili učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“.