Naslovna Društvo Đaci sa Ciganskog groblja zbog neočišćenog puta deset dana ne idu u...

Đaci sa Ciganskog groblja zbog neočišćenog puta deset dana ne idu u školu

885
0

Sedmoro učenika jabukovačke osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”  iz područnog odeljenja na Ciganskom groblju deseti dan ne dolaze na nastavu zbog neočišćenog puta.

Učenici i nastavnici su jutros morali da pešače kilometar i po, fotografije: Darko Jokić

Redovan dolazak sedmoro osnovaca predmetne nastave i četiri mališana razredne nastave već 10 dana blokira neočišćenih 12 kilometara puta od Ciganskog groblja do Jabukovca.

I jutros je, kaže Mića Blendić, direktor osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Jabukovcu putovanje dece i nastavnika do ove krajinske škole bilo otežano.

Autobus iz Negotina stigao je do Vratne, pa su deca i nastavnici morali da pešače čak kilometar i po, da bi potom bili prevezeni školskim kombijem do svojih učionica i zbornice.

“Temperatura je u minusu, put je klizav, a deci i  zaposlenima je prevoz do škole ometala i kiša koja sipi. Moram da kažem da se nastava u školi odvija redovno za jabukovačke đake, kao i to da će učenici sa Ciganskog groblja morati da na dopunskim časovima nadoknade propuštene časove”, kaže za NG portal Mića Blendić, direktor OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Jabukovcu.

Put do Ciganskog groblja je od početka padavina skoro neprohodan. Smetovi su ka ovom zaseoku sve veći. Juče je, saznajemo, očišćen samo deo ovog puta i to u dužini od kilometar i po. Međutim, neophodna je teška mehanizacija, kako bi ovaj zaseok ponovo bio povezan sa Jabukovcem, a samim tim i sa ostatkom opštine Negotin.