Naslovna Društvo Đaci od sutra ponovo u školskim klupama

Đaci od sutra ponovo u školskim klupama

214
0

Nakon devetodnevnog odmora osnovci i srednjoškolci se sutra 15. novembra ponovo vraćaju u školske klupe. Nastava se u prvom polugodištu završava 30. decembra.

Jesenji raspust je, nakon odluke Ministarstva prosvete a na predlog Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera  u radu škola, sa četiri produžen na devet dana. Nakon odmora učenici i nastavnici se ponovo vraćaju školskim obavezama.

Negotinske osnovne i srednje škole će raditi po prvom modelu obrazovno – vaspitnog rada.

Na snazi će od ponedeljka 15. novembra i dalje biti sve epidemiološke mere a važiće i isti postupak organizacije nastave. U svakom odeljenju ako se pojave tri obolela učenika, ako je odeljenje manje od 16 učenika prelazi se na treći model nastave u trajanju od 10 kalendarskih dana i važiće samo za to odeljenje. Ako je u odeljenju 17 i više učenika, nakon što se evidentiraju dva obolela učenika, odeljenje se deli na dve grupe  i rad se nastavlja po drugom, kombinovanom modelu  nastave.

U školama je i dalje neophodna upotreba maski  za sve zaposlene uključujući i one koji su vakcinisani protiv kovida-19 kao i za zaposlene koji su preležali korona virsu. Tim  za praćenje i koordinisanje primene preventivmnih mera  u radu škola preporučuje upotrebu zaštitnih maski i za sve učenike tokom boravka u školi.

Prvo polugodište će, Kalendarom koji je propisalo Ministarstvo prosvete, biti završeno u četvrtak 30. decembra. Zimski raspust će trajati od 31. decembra do 23. januara 2022. godine. Đaci se u školske klupe vraćaju 24. januara kada počinje drugo polugodište školske godine.