Naslovna Društvo Đaci i nastavnici OŠ “Branko Radičević“ za Dan planete Zemlje uredili školsko...

Đaci i nastavnici OŠ “Branko Radičević“ za Dan planete Zemlje uredili školsko dvorište

539
0

U Osnovnoj školi “Branko Radičević” akcijom uređenja školskog dvorišta i borove šumice obeležen je 22.april, Dan planete Zemlje.

Učenici, njihovi roditelji, ali i nastavnici Osnovne škole “Branko Radičević” akcijom uređenja školskog dvorišta i borove šume koja ga okružuje, ličnim su primerom pokazali koliko im je važna čista i zdravija sredina.

“Uzeli smo aktivno učešće povodom Dana planete Zemlje. Prvi put ove godine smo krenuli tako da radimo. Jačanje ekološke svesti kod učenika je vrlo važno. Živimo na takvoj planeti gde je neophodno da sačuvamo sve njene lepote. Ovo je tek jedna od manifestacija koju planiramo, nastojaćemo da svakog meseca damo doprinos našoj okolini, da krenemo prvo od lokala, pa da onda razmišljamo i globalno”, kaže Dragan Đukić, direktor Osnovne škole “Branko Radičević”.

U akciju su se uključili i roditelji, ali i pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice Negotin i Vatrogasne jedinice “Đerdap dva”, a podržali su je Opština Negotin, Javno komunalno preduzeće “Badnjevo”, Pekara i mlekara “Matalj”, trgovinske kuće “Aleksandrović” i “Tekijanka”.

 “Sa zadovoljstvom smo se danas priključili Osnovnoj školi “Branko Radičević”. Zaista nam je drago da smo mogli malčice da pomognemo što u aktivnostima oko škole, što, eto malo, u donaciji deci. Jednostavno, došli smo kao predstavnici “Tekijanke”, kao roditelji dece koja ovu školu pohađaju, da zabeležimo ovaj trenutak, da im damo podršku i da pomognemo koliko god možemo”, kaže Danijela Caranović, PR Kompanije “Tekijanka”.

Ova akcija sa jasnim ciljem da građanima predoči značaj očuvanja životne sredine tek je deo one na globalnom nivou koja se sprovodi u više od 150 zemalja širom sveta.

Dan planete Zemlje obeležava se od 1992. godine, kada je na Konferenciji UN u Rio de Žaneiru usklađen dugoročni program za promociju održivog razvoja, dok je za međunarodni proglašen 2009. na predlog bolivijske vlade.