Naslovna Društvo Divan gest zaposlenih u Tehničkoj školi u Negotinu: Novogodišnji praznici – vreme...

Divan gest zaposlenih u Tehničkoj školi u Negotinu: Novogodišnji praznici – vreme darivanja

874
0

Kolektiv Tehničke škole socijalno ugroženoj deci koja nisu u sistemu socijalne zaštitite, na novogodišnjem okupljanju podelio paketiće.

Deda Mraz je ove godine posetio Tehničku školu i radost doneo mališanima zaposlenih radnika, ali i deci koja žive u lošim socijalnim uslovima.

“Ideja je bila da se organizuje slikanje sa Deda Mrazom za decu zaposlenih, međutim prilikom dogovora oko organizacije, kolega je predložio da napravimo paketiće za decu koja nemaju od koga da ih dobiju. S obzirom da smo posle dva dana imali sednicu Nastavničkog veća, izložio sam predlog kolektivu i odziv je bio neverovatan. Neki su dali novac, neki kupili slatkise, a neke kolege i jedno i drugo”, kaže za NG portal Saša Nikolić, direktor Tehničke škole.

Četrnaest paketića su podeljenja mališanima, od jedne do 10 godina iz negotinskih sela i iz grada koja nisu obuhvaćena sistemom socijalne zaštite, a do kojih su došli sami nastavnici i učenici Tehničke škole.

Profesorke koje rade u Tehničkoj školi za ovu priliku pripremile su zakusku, dok je Foto studio Forma deci poklonio novogodišnju fotografiju.

Novogodišnja čarolija na kratko se uselila i u domove dece koja teško žive, a čije je praznično raspoloženje upotpunio mali znak pažnje zaposlenih u Tehničkoj školi.