Naslovna Sport Divan gest negotinskog Košarkaškog kluba “Hajduk Veljko”: Sportski uskršnji paketici za najmlađe...

Divan gest negotinskog Košarkaškog kluba “Hajduk Veljko”: Sportski uskršnji paketici za najmlađe sportiste

528
0

Košarkaški klub „Hajduk Veljko“ u Negotinu nagradio je sportskim uskršnjim paketićima  svoje najmlađe sportiste u susret najvećem hrišćanskom prazniku Uskrsu.

U negotinskoj Hali sportova u kojoj vredno treniraju najmlađi negotinski košarkaši danas na Veliki petak su dobili od kluba uskršnji paketić. Njih 140 članova Školice košarke „Hajduk Veljka“ i mlađih kategoriji do kadetske selekcije dobilo je dar rančić, ali i klupski šal, vazicu za ključeve, masku, pernicu, svesku i peškir.

“Deca se od malena uče i oblikuju kakvi će biti u budućnost i naša je obaveza da osim sportskog obrazovanja koje kod nas dobijaju sve učinimo i usmerimo ih ka nekim našim tradicionalnim i pravim vrednosti kako bi na kraju osim dobrih sportista postali i zdravi, dobri ljudi, koji poštuju našu slavnu prošlost i predstavljaju našu svetlu budućnost našeg kluba, našeg grada, pa i u nekom širem smislu budućnost naše zemlje”, kaže Dušan Mandić, trener KK “Hajduk Veljko”.

Košarkaški klub „Hajduk Veljko“, ističu u upravi, odavno je prevazišao okvire jednog sportskog kolektiva. To je, vele, i klub koji je svim njenim članovima bez obzira da li imaju pet, šest ili dve decenije – porodica.

„U ova teška vremena za čovečanstvo generalno, naša deca su uspela da pored svega budu redovna na treninzima, posvećena radu i obavezama, dobra u svojim takmičarskim ligama i odlični učenici u školi i ovo im je neka mala nagrada i podstrek da tako nastave i ubuduće. Koristim ovu priliku da svim našim košarkašima, njihovim porodicama, ali i svim našim sugrađanima i čitaocima NG Portala čestitam Uskrs i poželim dobro zdravlje”, dodaje Mandić.

Ovom divnom akcijom nisu bili obuhvaćeni juniori koji su ove sezone uz tri starija igrača činili seniorski tim. Njima je klub za Božić darivao – patike.