Naslovna Društvo Dijaspora u saradnji sa negotinskim Sportskim savezom obnovila koševe u dvorištu Pedagoške...

Dijaspora u saradnji sa negotinskim Sportskim savezom obnovila koševe u dvorištu Pedagoške akademije

614
0

Zahvaljujući grupi humanih Negotinaca košarkaški teren u dvorištu Pedagoške akademije u Negotinu sada potpuno drugačije izgleda.

NEKAD I SAD: Koševi u dvorištu Pedagoške akademije

Nekadašnje oronule košarkaške table na malom terenu u dvorištu Pedagoške akademije sada su konačno prošlost jer ih je novim poliester tablama, dimenzija 1800 x 1050 zamenila grupa Negotinaca koja živi i radi u Nemačkoj i koja iza sebe ima brojne humanitarne akcije.

Ovu akciju, koju je inicirao tekst o treninzima naših mladih sportista na NG Portalu, ovi humani ljudi sproveli u saradnji sa Sportskim savezom opštine Negotin.

Videvši u kakvom su stanju koševi oni su poželeli da ih obnove pa su u Kragujevcu kupili nove table, a ovdašnji Sportski savez je postavio obruče i mreže.

Negotinski košarkaši su obeležili teren

Zajedničku akciju dijaspore i Sportskog saveza zaokružili su nedavno negotinski košarkaši obeleživši teren, pa je sad on dostupan kako sportistima za treninge, tako i rekreativcima, a zahvaljujući novoj opremi je u potpunosti i  bezbedan.

„Nama je mnogo drago da taj teren više ne izgleda onako napušteno i ne koristi se samo kao parking nego da služi svojoj svrsi i svakodnevno se koristi”, kažu naši zemljaci koji su želeli da ostanu anonimni smatrajući ovaj gest tek prvim korakom uspešne saradnje dijaspore i Negotinaca sa istim ciljem – da pravovremenom i koliko je to u našoj moći brzom reakcijom, učine nešto za opšte dobro svih nas.