Naslovna Društvo COVID-19 Dijaspora donirala pakete socijalno ugroženim porodicama u Urovici

Dijaspora donirala pakete socijalno ugroženim porodicama u Urovici

894
0

Članovi Evropskog udruženja prijatelja Urovice nastavili su sa humanitarnim aktivnostima, ovoga puta donacijom 40 paketa za najugroženija domaćinstva u ovom selu.

Meštanima Urovice slabijeg imovinskog stanja danas su u ovom negotinskom selu uručeni humanitarni paketi, dar njihovih zemljaka na privremenom radu u inostranstvu okupljenih oko Evropskog udruženja prijatelja Urovice. Reč je o 40 prehrambenih paketa, vrednih 1.200 evra.

„Evropsko udruženje prijatelja Urovice doniralo je 1.200 evra za kupovinu ovih paketa koje čine 14 različitih artikala: džak brašna, ulje, šećer, pirinač, makarone, jaja, čajna kobasica, salama, paštete, džem, sardine, keks, napolitanke i mleko”, kaže Jovan Didić, predsednik Saveta Mesne zajednice Urovica.

Meštani Urovice, članovi Evropskog udruženja prijatelja Urovice već godina su među najvećim dobrotvorima. Rado se odazivaju kada je nekome pomoć potrebna, kao sada za socijalno ugrožene zemljake u svom selu, a redovni su i u prikupljanju sredstava namenjenih isključivo za uređenje i razvoj ove mesne zajednice.

„Zahvaljujem se svima u dijaspori koji vole svoje selo i rodni kraj i razumeju ovaj trenutak jer ovaj njihov nesebični gest od velikog značaja za meštane slabijeg materijalnog stanja. Apelujem i na naše ljude u inostranstvu iz drugih  mesnih zajednica da ako žele pomognu meštanima njihovih sela. Prošle nedelje je organizovana akcija u Prahovu, sada u Urovici, a uskoro će i u Radujevcu“, rekao je predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličković, koji je danas sa svojim zamenikom Bogdanom Gugićem posetio Urovicu.