Naslovna Politika Izbori 2022. Na listi „Marinika Tepić – ujedinjeni za pobedu Srbije“ i kandidati iz...

Na listi „Marinika Tepić – ujedinjeni za pobedu Srbije“ i kandidati iz Negotina, Bora, Zaječara, Knjaževca, Majdanpeka

2284
0

Republička izborna komisija proglasila je pod rednim brojem 5. izbornu listu „Marinika Tepić – ujedinjeni za pobedu Srbije“ za parlamentarne izbore 3. aprila.

Irena Živković, Krsta Stanković Njenjulović i Miloš Milošević

Listu „Marinika Tepić – ujedinjeni za pobedu Srbije“ sa 250 kandidata za narodne poslanike sa 13.007 valjanih potpisa birača podnela je Koalicija “Ujedinjeni za pobedu Srbije” koju čine Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM-VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, US S „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija i Vlaška stranka.

Među kandidatima je i devetoro kandidata iz Borskog i Zaječarskog okruga, među kojima je najbolje rangirana Irena Živković, ekološka aktivistkinja iz Bora i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) pod rednim brojem 47 i sa dobrim izgledima da uđe u parlament.

Dragana Rašić, profesor sociologije u zaječarskoj gimnaziji, odbornik u Gradskoj skupštini ispred izborne liste “Možemo bolje” čiji je nosilac bila na lokalnim izborima prošle godine našla se kao kandidat DS na 58. poziciji, a Dragan Marković, master inženjer metalurgije i lider Gradskog odbora Narodne stranke u Boru na 94.

Goran Kalčević, advokat, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Zaječaru dobio je na izbornoj listi „Marinika Tepić – ujedinjeni za pobedu Srbije“ 98. poziciju, a Janko Nikolić, penzioner iz Majdanpeka, predsednik Vlaške stranke kao kandidat SSP sa kojim su nedavno potpisali sporazum o saradnji i zajedničkom nastupu na izborima 112.

Predsednik negotinskog Opštinskog odbora Narodne stranke, Krsta Stanković Njenjulović, dipl. inženjer agroekonomije na listi za parlamentarne izbore 3. aprila biće na 122. poziciji, a Slavoljub Tomić, tehničar dizel vuče iz Zaječara (SSP) na 130.

Još jedan Negotinac, Miloš Milošević, dipl. pravnik i predsednik Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde kandidat je za narodnog poslanika i na 181. mestu izborne liste, dok je Dalibor Stanojević, dipl.inž. poljoprivrede, nekadašnji odbornik DS u Knjaževcu i jedan od organizatora tamošnjeg protesta „1 od 5 miliona“ na 201. poziciji.