Naslovna Hronika Deset godina robije zbog pokušaja silovanja starice

Deset godina robije zbog pokušaja silovanja starice

722
0

Dragan Cinojević (42) iz Negotina pravnosnažno je osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja obljube osamdesetogodišnje starice.

foto: Igor Mitrović

Nesrećna žena je napadnuta prošlog marta u svojoj porodičnoj kući. Da bi došao do ove vremešne udovice napasnik, povratnik u izvršenju ovog krivičnog dela, razbio je nekoliko vrata, pa i ulazna koja su bila zaključana.

Kako se žena grčevito branila, Cinojević ju je bezobzirno pretukao. Iako nije uspela da mu vidi lice, policija ga je ubrzo lišila slobode. Branio se da nije znao šta radi jer je bio pijan.

Cinojević je, inače, već osuđivan zbog silovanja. I tada je jednu stariju ženu primorao na protivprirodan blud. Osuđivan je i zbog izvršenja drugih krivičnih dela, uglavnom razbojništva i krađe.

Zbog pokušaja obljube i premlaćivanja ove osamdesetogodišnje žene Viši sud u Negotinu osudio ga je na osam godina zatvora, ali se Više javno tužilaštvo žalilo na tu presudu.

Apelacioni sud u Nišu je, reagujući po žalbi tužilaštva, Cinojeviću preinačilo kaznu na 10 godina zatvora, što je i najveća kazna koja je za ovo krivično delo izrečena na ovim prostorima.