Naslovna Hronika Demolirano dečije igralište u centralnom parku u Negotinu: Kraj (krah) detinjstva?

Demolirano dečije igralište u centralnom parku u Negotinu: Kraj (krah) detinjstva?

1276
0

Dve klackalice, jedan tobogan i dve klupe – to je sve što je ostalo nakon što su nepoznati, minulog vikenda, demolirali dečije igralište u gradskom parku.

fotografija: Predrag Buca Trokicić

Umesto da se o mestima gde naša deca tokom dana uglavnom i provode vreme, dečijim igralištima, povede više računa, praksa je očigledno drugačija.

Bar to pokazuje najnovije izgredničko ponašanje pojedinaca ili čak i grupa, koji su tokom vikenda, noću, polomili igralište u centralnom gradskom parku.

Od ranije je tobogan sa penjalicom na starijem delu igrališta toliko bio „rasklimatan“ i sklon padu da je i sam, takav kakav je ostao, bio opasan po decu. Srećom, te je uklonjen.

U najnovijem vandalskom piru stradale su ljuljaške i penjalica i klackalice.

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ su zbog bezbednosti uklonili sve polomljene sprave, ali je pitanje kada će i da li park biti opremljen novim mobilijarom za decu.

Šteta je pritom velika, ako se ima u vidu, da ovakva igrališta i nisu jeftina, a doda li se tome i konstalno lomljenje i zamena klupa, kanti za smeće i uništavanje drugog parkovskog mobilijara, pa čak i zelenih površina, štete koje svojim nesavesnim ponašanjem pojedinci čine ovim nedelima su – milionske.

Kraj ili krah detinjstva? Ili jednostavno, nemar i nebriga svih nas?