Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Demokratska stranka i Stranka slobode i pravde pozvale na bojkot negotinskih izbora

Demokratska stranka i Stranka slobode i pravde pozvale na bojkot negotinskih izbora

428
0

Opštinski odbori Demokratske stranke i Stranke slobode i pravde u susret predstojećim izborima za odbornike u Skupštini opštine Negotin pozvali su građane na bojkot.

Stranka slobode i pravde i Demokratska stranka pozvale su na bojkot nedeljnih izbora u Negotinu koji se, ističu u zajedničkom saopštenju za javnost, održavaju i pored loše epidemijske situacije.

“Od pojave prvog slučaja obolelog od korone do ukidanja najrestriktivnjih mera u Evropi u opštini Negotin bilo je potvrđeno 68 obolelih. Svi znamo kakve su mere tada važile u Negotinu, a i u celoj Srbiji. Život je bio stopiran, bili smo zatvarani po kućama, ograničene slobode kretanja, penzioneri su morali da trpe nehumane uslove i smeli napolje samo jednom nedeljno od 4 do 7  ujutru. Na dan raspisivanja lokalnih izbora u Negotinu bilo je 177 aktivno pozitivnih na koronu, skoro tri puta više nego tokom trajanja lokdauna. To nije smetalo da se izbori održe, iako je bilo prostora da se izbori održe i kasnije. Nije smetalo da se vodi kampanja, da se organizuju vašari, politički skupovi, posete ministara u funkcionerskoj kampanji i razne druge manifestacije. Sve je to rezultiralo da u Negotinu, na kraju septembra, bude 507 aktivnih slučajeva! Nikakvi epidemiološki uslovi za bezbedno održavanje izbora ne postoje, ali to nije nikome bitno. Zdravlje sugrađana je očigledno svima koji na izbore izlaze na poslednjem mestu u to pokazuje da stanovnici opštine Negotin nisu na prvom mestu, već samo stranački interesu. Budite odgovorni i 17. oktobra ostanite kod kuće”, navodi se u zajedničkom saopštenju Demokratske stranke i Stranke slobode i pravde u Negotinu.