Naslovna Događaji Defile maturanata Tehničke škole na centralnom trgu u Negotinu

Defile maturanata Tehničke škole na centralnom trgu u Negotinu

2855
0

Tradicionalni defile maturanata održan je na centralnom trgu u Negotinu, okupljajući građane, porodice i prijatelje koji su došli da podrže i proslave završetak školovanja još jedne generacije učenika Tehničke škole.

Učenici završnog trećeg razreda i maturanti Tehničke škole, kao i svake godine, otvorili su sezonu maturskih šetnji u Negotinu.

Ovaj svečani događaj, koji je postao neodvojivi deo  tradicije, predstavlja simboličan kraj jednog važnog perioda u životu svakog maturanta.

Sa osmesima na licima, u elegantnim toaletama i svečanim odelima, učenici su prošetali centralnim negotinskim trgom, zajedno sa razrednim starešinama i svojim nastavnicima.

Završetak školovanja i maturska šetnja predstavljaju značajan trenutak za svakog učenika, ali i za njihove porodice i nastavnike, koji su ih podržavali tokom celokupnog obrazovanja.

Svaki maturant sa sobom nosi uspomene na školske dane, ali i nade i snove za budućnost. Defile na Trgu samo je početak proslave, ali i važan simbol njihovog prelaska u novi životni period.

Nakon defilea centralnim negotinskim šetalištem, maturanti su se uputili na svoje matursko veče, gde su nastavili proslavu u društvu svojih vršnjaka i nastavnika označavajući kraj jednog i početak novog životnog poglavlja.