Naslovna Društvo Deda Mraz iz Negotina na biciklu deli poklone

Deda Mraz iz Negotina na biciklu deli poklone

3558
0

U susret praznicima i Negotin je dobio svoju atrakciju. Naš sugrađanin Vladimir Mitić na svom biciklu decu simbolično daruje slatkišima.

Vladimir Mitić Alamunja; foto: Milan Vasić

Nije samo Jolupuki, finski Deda Mraz krenuo na godišnji put iz Laponije. I Negotin je dobio svog Deda Mraza koji već dve večeri uveseljava mališane i deli im slatkiše.

Onaj finski brodi kroz bespuća saonicama, a ovaj negotinski na biciklu sa specijalnom korpom u kojoj centralnim gradskim ulicama vozi decu.

Vladimir Mitić zvani Alamunja ovu ideju je kaže dobio i bukvalno u sekundi rešivši da ove sumorne negotinske večeri učini lepšim. Nije oklevao već je obukao Deda Mrazovo odelo, napunio vreću čokoladicama i bombonama i pošao u centar.

„Deca su oduševljena, kako ona mojih prijatelja, tako i mališani koji su šetali sa roditeljima. Obradujem ih simboličnim poklončicima, provozam na biciklu i uživam dok se raduju“, kaže Vladimir.

Negotinski Deda Mraz ističe da je u pitanju tek lična inicijativa da obraduje one koji se praznicima i najviše raduju, deci. Ovu su akciju pozdravili i podržali njegovi prijatelji, ali i svi oni koji su oduševljeni kad ga sretnu.

Svoju novogodišnju misiju Vladimir Mitić Alamunja simbolično počinje u 17 časova u centralnoj pešačkoj zoni.

Obraduje ga, veli,  osmeh na licu najmlađih kad ih ponudi da ih na svom novogodišnje ukrašenom biciklu provoza kroz centar grada.  Druga mu nagrada, ističe, i ne treba. Samo da se deca raduju.