Naslovna Događaji Dečji hor “Čarolija” i Leontina oduševili Negotince

Dečji hor “Čarolija” i Leontina oduševili Negotince

1314
0

Leontina Vukomanović i Dečji hor “Čarolija”, ogranak hora iz Niša, sa dirigentom Gogom Stamenković oduševili su publiku u sali Doma kulture “Stevan Mokranjac” na svom prvom nastupu koji su imali u Mokranjčevom Negotinu.

“Čarolijanci” i Leontina Vukomanović prošetali su i decu i roditelje kroz pesme za sva vremena, od onih koje spadaju u dečje klasike, poput “Miš je dobio grip”, “Vuče, vuče bubo lenja”, preko zanimljivih aranžmana rok i pop klasika Viktorije, Olivera Mandića, Bebi Dol, Marine Perazić do hitova koje su proslavili ovaj hor, osnovan 2006. godine.

“Prvi put smo ovde i mogu vam reći da je ovo jedan od najlepših koncerata koji smo održali. Atmosfera je bila božanstvena, mogli ste to da primetite, deca su bila raspoložna, verovatno smo vam trebali i ranije i zbog toga se ovako dobra atmosfera napravila“, kaže dirigent Goga Stamenković.

Hor „Čarolija“ u Beogradu i Nišu okuplja decu uzrasta od tri do 13 godina, neguje repertoar širokog spektra koji su „Čarolijanci“ na svojim koncertima širom Srbije i Evrope prikazali publici, svaki put donoseći nešto novo.

„Jedva čekam da se družim na ovakvim koncertima sa decom koji su svi čarolija. „Čarolija“ nije više samo jedan hor, „Čarolija“ je jedan koncept zajedničkog pevanja, zajedničkog uživanja i pre svega pažljivog biranja pesama koje se pevaju kada su deca u pitanju“, kaže Leontina Vukomanović, umetnički rukovodilac i osnivač „Čarolije“.

Vodeći program zanimljivim pojašnjenjima, interaktivnim pristupom sa mladima, Leontina je u Negotinu sa svojim niškim „Čarolijancima“ na zadovoljstvo publike ukazala na svu lepotu dečje pesme, ali i na melodiju koja je prijemčljiva i deci i njihovim roditeljima.

„Najveću pomoć imam u svojim koleginicama, dirigenticama. U Nišu je to Goga Stamenković, u Beogradu su to Biljana Brun i Sanja Lazović, imali smo i divno odeljenje u Knjaževcu. Gde god smo začeli tu priču, tu bajku, „Čaroliju“ sve je funkcionisalo besprekorno jer deca stalno žele da se druže, žele da pevaju, a meni su najlepši nastupi kada se cela „Čarolija“ spoji i kada svi dođu na jedan zajednički nastup, kakav je bio nastup u Sava centru na svečanoj akademiji povodom 800 godina autokefalnosti srpske crkve“, ističe Leontina.

Na sceni su se u nekoliko navrata našli i negotinski mališani, predškolci i osnovci koji su pevali popularne dečje hitove zajedno sa Leontinom i članovima „Čarolije“.

„Ja volim ove masovne koncerte i prosto kada su deca u publici i pevaju sve od početka do kraja meni je žao da oni ne budu i na bini i vidim da se oni ne ustručavaju, da nemaju tremu i zato mi je bilo super večeras. „Čarolijanci“ su dobili jaku podršku i glasovnu i brojčanu i nadam se da vam se dopao naš koncert“,  impresije su Leontine Vukomanović nakon koncerta u Negotinu.