Naslovna Društvo Dečja nedelja u znaku lepog kazivanja

Dečja nedelja u znaku lepog kazivanja

326
0

Više od jedne decenije negotinska bilioteka “Dositej Novaković” u okviru Dečje nedelje organizuje petodnevne programe koji okupljaju decu u različitim aktivnostima podržavajući njihove talente i maštu.

Najmlađi osnovci našeg grada i ove godine su se nadmetali u tačnom i brzom kazivanju brzalica. Učesnici ovog zanimljivog takmičenja, od prvog do četvrtog razreda govorili su brzalice koje nisu unapred pripremali pa je ovo takmičenje, kao i prethodnih godina, donelo mnogo radosti kako učesnicima tako i publici.

Recitovanje na stranim jezicima je još jedna od aktivnosti biblioteke “Dositej Novaković” koja okuplja učenike od petog do osmog razreda. Stihove svetstkih književnika učenici su izgovarali na engleskom, nemačkom i francuskom jeziku. Svojim recitovanjem ali i pevanjem na ruskom jeziku simpatije publike i domaćina ponela je mala  Julija Demkina, predškolac vrtića “Pčelica”.

Nadmetanje su sinoć svojim nastupom ulepšali učenici muzičke škole Mateja Vojvodanović I Leonida Mitrović na gitari u klasi  profesorke Ane Danesković.

Obeležavanje Dečje nedelje biće završeno u petak programom Klincoteka od 10 sati i 30 minuta na gradskom trgu u kome će najmlađi biti u prilici da pokažu svoj talenat kroz crtež, pesmu i igru.