Naslovna Društvo Dečija nedelja u znaku pružene ruke prijateljstva

Dečija nedelja u znaku pružene ruke prijateljstva

299
0

Kreativno udruženje „Nego“ u Dečijoj nedelji realizuje projekat „Pružam ti ruku 2“ namenjen deci sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom.

Muzej Krajine i rodna kuća Stevana Mokranjca, ali i Osnovna škola “12. septembar” mesto su realizacije inkluzivnmog projekta „Pružam ti ruku 2“ namenjenog deci sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom koju do 6. oktobra organizuje Kreativno udruženje “Nego”.

Za učenike osnovnih škola “12. septembar” i “Vuk Karadžić” likovnu radionicu “Od tonova do boje” realizovale su Dušanka Botutunjac i mr Dragana Jaćimović.

“Smatramo da se deca sa smetnjama u razvoju bolje uklapaju u sredinu u kojoj žive kroz kulturu, negovanje tradicije, kroz sadržaje koje će ih i kreativno oplemeniti i dati im mogućnost da i sami napreduju”, kaže mr Dragana Jaćimović iz Kreativnog udruženja „Nego“, autor projekta.

Foto: Kreativno udruženje „Nego“

Sa željom da deca sa invaliditetom i smetnjama u razvoju postanu vidljivija i da aktivno učestvuju u društvenom i kulturnom životu svoje lokalne zajednice, u “Negu” su organizovali i radionicu “Čarobni svet instrumenata” koju je vodila Danijela Marković i u čijem su radu učestvovali i učenici Umetničke škole “Stevan Mokranjac”: Tomislav Radenković (harmonika), Tijana Petrović (violina), David Bogojević (klarinet), Dušan Jovanović (truba), Andrijana Marić (flauta), Mateja Vojvodanović (gitara) i Timon Kovač (truba).

Projektom je predviđena i tribina za prosvetne radnike u petak 6. oktobra u 18 časova u Osnovnoj školi “12. septembar” pod nazivom „Kreativni pristup u nastavni, predavač“ Vesne Stanković.

Projekat „Pružam ti ruku 2“ već drugu godinu realizuje se uz podršku Ministarstva prosvete.