Naslovna Društvo Dečija nedelja u opštini Negotin: Radionice, predstava, besplatne članske karte biblioteke

Dečija nedelja u opštini Negotin: Radionice, predstava, besplatne članske karte biblioteke

296
0

„Dete je dete da ga volite i razumete”, slogan je pod kojim će biti obeležena ovogodišnja Dečija nedelja u obrazovno vaspitnim ustanovama, institucijama kulture i udruženjima  u opštini Negotin.

Detalj sa predstave „Zvezdan“ Lutka scene „Pepino“; Foto: PU „Pčelica“

Najveća nacionalna manifestacija, Dečija nedelja posvećena najmlađoj populaciji i ove godine biće obeležena u prvoj nedelji oktobra različitim aktivnostima u školama, Predškolskoj ustanovi „Pčelica“, institucijama kulture, kao i u udruženjima koja okupljaju decu i mlade.

Prilika je da se svake godine u isto vreme oni koji brinu o deci, njihovom odrastanju, obrazovanju, zdravlju preispitaju da li su ispunili sva obećana data  prošlog oktobra i koliko su najmlađi danas zaštićeni.

Predškolska ustanova „Pčelica“ obeležavanje Dečije nedelje započela je gostovanjem niškog Dečijeg pozorišta „Pepino“. Mališani su uživali u dramatizaciji priče „Zvezdan“. Tokom trajanja ove jedinstvene manifestacije, deca negotinskog vrtića kreativno će se se izražavati, nadmetati u sportskim aktivnostima ali i pokazati svoja prva znanja i sposobnosti u kvizu „Pokaži šta znaš“.

Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ i ovog oktobra biće mesto okupljanja učenika iz svih škola, pa će tako još jedna generacija predškolaca i školaraca dobiti besplatne članske karte.

U prostoru dečijeg odeljenja biblioteke postavljena je izložba likovnih radova mališana Predškolske ustanove „Pčelica“ na temu „U čarobnom svetu bajki“, kao i izložba knjiga dobitnika književne nagrade „Neven“. U toku trajanja Dečije nedelje mališani će se, uz sve epidemiološke mere, družiti na kreativnim radionicama.

U svim školama naše opštine nedelja posvećena deci biće obeležena kroz različite sadržaje gde će najmlađi na kreativan način pokazati svoje talente i odraslima poslati poruku kako svet koji oni  kreiraju izgleda u njihovim očima.