Naslovna Društvo Deca iz vrtića „Pčelica“ plesom na gradskom trgu završili predškolske dane

Deca iz vrtića „Pčelica“ plesom na gradskom trgu završili predškolske dane [Foto/Video]

964
0

Pripremne grupe Predškolske ustanove „Pčelica“ iz Negotina proslavilesu završetak predškolskih dana na simboličan način uz ples na gradskom trgu.

Svi polaznici pripremnih grupa vrtića, njih 124, prošetali su centralnom pešačkom zonom zajedno sa svojim vaspitačicama, simbolično obeležavajući kraj svog predškolskog obrazovnog ciklusa i najavljujući polazak u prvi razred osnovnih škola na teritoriji opštine Negotin.

Na gradskom trgu mališani su pripremili i prigodan nastup koji je propratio veliki broj građana, roditelji, rođaci, prijatelji i komšije, koji su ispunjeni radošću i ponosom pratili svaki njihov pokret.

Deca su svojim osmesima i energijom razveselila sve prisutne, stvarajući predivnu atmosferu zajedništva i radosti, a vaspitačice su bile tu da ih podrže i usmere, što je dodatno ulepšalo ovaj poseban trenutak za sve prisutne.

“Vaspitačice predškolskih grupa došle su na ideju da organizuju ovu da kažemo mini maturu predškolaca sa prigodnim programom u kojem su prikazali četiri muzičke igre. Nešto drugačije, neobično ali lepo i nadamo se da će ovo da preraste u tradiciju”, kaže Gorana Ivković, direktorka Predškolske ustanove “Pčelica”.

Završetak predškolskih dana označava prelazak dece u novo poglavlje svog školovanja, pa je ovaj događaj bio i prilika za slavlje povodom završetka ovog važnog perioda u životima dece koji sa nestrpljenjem iščekuju prve školske dane.

Zasluženi su dobili aplauz i pohvale za svoj nastup, a vaspitačice za trud i predanost. Na kraju ovog programa svim polaznicima pripremnih grupa uručene su diplome kako bi i ova najmanja matura protekla kako i dolikuje.