Naslovna Društvo David Surdanović i Anamarija Danilović briljirali na Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“

David Surdanović i Anamarija Danilović briljirali na Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“

530
0

Na 23.Međunarodnom tačmičenju „Petar Konjović“ u Beogradu, David Surdanović, učenik trećeg razreda negotinske Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ osvojio je drugu nagradu, dok je Anamariji Danilović, studentkinji druge godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu pripala prva nagrada.

David Surdanović, učenik trećeg razreda negotinske Umetničke škole, na odseku trube u klasi Predraga Tasića, nastupao je u četvrtoj takmičarskoj kategoriji, u kojoj se takmiče kandidati rođeni 1999. i mlađi. Uz klavirsku saradnju Predraga Grujića, Surdanović je izveo predviđeni program, u trajanju do 25 minuta, i za prikazane domete nagrađen drugom nagradom u svojoj kategoriji.

Negotinka Anamaria Danilović, sada student druge godine beogradskog Fakulteta muzičke umetnosti u klasi Mladena Đorđevića osvojila je prvu nagradu na ovom prestižnom takmičenju koje okuplja najbolje učenike i studente muzičkih škola i akademija. Anamaria se inače školovala u Negotinu, u ovdašnjoj muzičkoj školi, u klasi trube Mileta Paunovića i Predraga Tasića.

Inače, Međunarodno takmičenje „Petar Konjović“ organizuje se u kategorijama trube, horne, trombona, tube, klavira, solo pevanja, fagota, flaute i oboe.

Takmičare je u kategoriji trube i horne ocenjivao žiri u sastavu: Mladen Đorđević, redovan profesor i šef katedre na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, Nenad Marković, vanredni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, kao i gostujući profesor na Akademiji umetnosti u Banja Luci, Milan Radić, solo hornista simfonjskog orkestra radio Beograda i Miloš Đorđević, profesor horne u Muzičkoj školi “Stanković”.