Naslovna Društvo David Matejević od 10. marta u kvizu RTS-a “ Igraj za svoj...

David Matejević od 10. marta u kvizu RTS-a “ Igraj za svoj zavičaj”

1640
0

David Matejević, naš Negotinac, jedan od učesnika kviza “Igraj za svoj zavičaj”, u narednih nekoliko nedelja boriće se svojim znanjem za svoj Negotin.

Igraj za zavičaj – Igraj za Negotin; Foto: privatna arhiva

Na predlog lokalne samouprave Negotin, David Matejević, trenutno najuspešniji student medicine na Beogradskom univerzitetu učestvovao je tokom februara u snimanju kviza “Igraj za svoj zavičaj“ u studiju Radio televizije Srbije.

“Format takmičenja je skroz drugačiji nego bilo šta do sad. Ne može se nazvati kvizom, već šou programom u kome gostuju neke od najvećih zvezdi sa naše scene. Puno je smeha, šale, pevanja”, kaže za NG portal David, koji ne krije da je sa puno žara i energije ušao u celu ovu priču.

Kviz od takmičara ne traži enciklopedijsko znanje, već opšte, koje oni pokazuju kroz deset igara u kojima se testira njihova memorija, zapažanje, asocijativno razmišljanje, brzina reakcije.

“Koncentracija i pamćenje su ključni, ali je ponekad zaista teško odgovoriti na postavljena pitanja. Neke od igara su muzičke spajalice, asocijacije, pantomima,važna je pažnja… Očekujem i nadam se da će biti gledano i da će naići na dobre kritike, jer je nama takmičarima učestvovanje bilo sjajno i pravo uživanje!”

David Matejević u studiju Radio televizije Srbije; Foto: privatna arhiva

Kviz je realizovan u saradnji sa Mensom i potencijalni kandidati su prošli testiranje koje je podrazumevalo rešavanje specijalnih memorijskih testova.

“Kako je kviz u saradnji sa Mensom, a oni nisu imali sreće da nađu nikoga od članova da predstavlja Negotin, ljudi iz naše opštine su predložili Anu Nikolić i mene da odemo na testiranje za kviz “Igraj za zavičaj.”

David i Ana su odnedavno postali  i novi članovi  Mense, udruženja  koje ravnopravno okuplja ljude čiji je količnik inteligenicije, meren posebnim testovima iznad 131, i društvo čini  samo dva odsto od ukupne populacije.

Najglasnija i najvatrenija podrška sa tribina; Foto: privatna arhiva

Produkcija celog projekta izabrala je za takmičenje Davida,  koji sa ovog zanimljivog kviza nosi lepe utiske, ali ne krije da je bilo treme, nerviranja, kao i lepih trenutaka i radovanja.

“Iskreno, nisam očekivao puno, bilo mi je najbitnije da dam sve od sebe.Trema je svakako bila prisutna, ali u toku samog takmičenja nema vremena da se misli na tremu, fokus je na samim zadacima. Imam puno lepih utisaka, pevalo se, plesalo, nerviralo, što će se sve i videti na RTS-u u narednim mesecima! Moram da napomenem da sam imao sjajnu podršku iz Negotina. Publika je bila najglasnija, najvatrenija i zaista sam presrećan što sam mogao da predstavim svoj grad u, nadam se, najboljem svetlu i pokažem da i mali grad kao naš može da se takmiči sa velikim gradovima kao što su Niš, Beograd, Novi Sad, Kragujevac”, sa ponosom ističe David Matejević naš Negotinac koji od 10. marta na RTS-u brani boje svoga zavičaja.