Naslovna Društvo Danijela Nikolić, učenik generacije OŠ „Jovan Jovanović  Zmaj“ u Jabukovcu

Danijela Nikolić, učenik generacije OŠ „Jovan Jovanović  Zmaj“ u Jabukovcu

1112
0

Minijature NG Portala: Učenici generacije školske 2019/2020. godine.

Na 18 kilometara od Jabukovca u zaseoku iznad Vratne živi  Danijela Nikolić koja je proteklih godina upoznala zavejane puteve jer je do škole u Jabukovcu trebalo ponekad pešačiti dok mehanizacija ne raščisti put.

Dešavalo se da budu propušteni i časovi i dani dok vetar ne stane i dok se ne očiste smetovi. Pamti, kaže, razne dogodovštine na putu od kuće do škole ali ih Danijela, učenica generacije Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Jabukovca prepričava kao anegdote.

„Došao je kraj osnovnoškolskog obrazovanja i ja ne mogu da verujem da je to istina. Sve je tako brzo prošlo, toliko sam lepih uspomena ponela sa sobom. Ovih nekoliko meseci često imam suze u očima kada pomislim da je došao kraj jednom lepom i srećnom periodu mog života, detinjstvu. Sada već počinjem da razmišljam ozbiljnije. Iskreno, nije bilo teško u školi, ako se na vreme uči. Mene su čekale obaveze u domaćinstvu mojih roditelja koji se bave poljoprivredom. Moji roditelji su jako ponosni na moj uspeh i moj rad. Bili su uvek uz mene kada je trebalo. Tata me je pratio na svim takmičenjima i bio moja podrška. Sada me čekaju nova iskustva, nova škola, poznanstva, profesori, nov način života“ sa osmehom na licu priča ova mlada devojka, budući farmaceut.

Uz mnogo rada sve se postiže i da se nauče lekcije, pomogne roditeljima oko poljoprivrede, pripremi za takmičenja. Svoje znanje je na probu stavila još u petom razredu kada je, kako kaže, probila led i savladala strah. Tada je na okružnom takmičenju iz tehničkog obrazovanju osvojila treće mesto.

Usledila su nadmetanja iz biologije i geografija, a najveći uspeh je postigla ove školske godine u poznavanju nemačkog jezika. Nažalost, zbog aktuelne epidemiološke situacije, iako je ostvarila plasman na republičko takmičenje nakon osvojenog prvog mesta na okružnom, nije otputovala. Iz svoje škole poneće samo lepe uspomene jer ih je pregršt.

„Bilo je 14 učenika u mom odeljenju. Nastavnici su bili odlični, naučili su nas svemu što je trebalo. Izašli smo iz školskih klupa kao ljudi. Nije to samo znanje školsko, već znanje koje će nam koristiti za ceo život. Iz škole ću poneti zaista dobre uspomene, prijatelje i nastavnike koji su nam uvek izlazili u susret i pomagali. Bilo je tu i malih svađa i ljubavi, prijateljstva, kao što svega ima u jednoj porodici. Ja ne razmišljam o inostranstvu, ja volim svoje selo, svoj grad, svoju zemlju iako ponekad ne ide sve kako treba želim da budem ovde. Sve se može kada se jako želi. Ja sam zaista želela da budem najbolja, da iz škole krenem sa znanjem i da upišem Medicinsku školu“, kaže Danijela Nikolić, učenik generacije Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Ram za sliku Negotina”, koji je sufinansiran iz budžeta opštine Negotin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.