Naslovna Ekonomija Daničićeva dobila upotrebnu dozvolu

Daničićeva dobila upotrebnu dozvolu

392
0

Predstavnici Ministarstva privrede i opštine Negotin izvršili su danas primopredaju Daničićeve ulice, u čiju je rekonstrukciju uloženo oko 55 miliona dinara.

Predstavnici Ministarstva privrede pozivitno su ocenili radove na rekonstrukciji Daničićeve ulice, čiji su sufinansijeri bili. Pored asfaltiranja u njoj je bilo i dodatnih radova i priključenja korisnika na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

“Zajedno sa predstavnicima Ministarstva privrede Republike Srbije izvršena je zvanično primopredaja ulice. Predstavnici ministarstva kao i lokalna samouprava prezadovoljni su izvedenim radovima”, kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

On je danas najavio i početak rekonstrukcije još sedam ulica u gradu. Kao kod Daničićeve ulice i ova će se rekonstrukcija raditi po principu pola – pola. Ministarstvo privrede i opština Negotin uložiće po 50 odsto sredstava, a ceo projekat koštaće oko 150 miliona dinara sa PDV.

“Nakon ove primopredaje danas uvodimo u posao izvođače radova u sedam ulica u gradu što je i najveći projekat koji je Ministarstvo privrede podržalo. Zvanični početak radova u ulicama Stanoja Nešića, Profesora Kostića, Branka Perića, Braće Jugovića, Dositejeva 1 i 2 i Radeta Nedeljkovića, za koje smo projekno konkurisali kod Ministarstva privrede je izuzetno važan za našu opštinu s obzirom da je u pitanju najveća investicija”, dodao je Veličković.

Proces javne nabavke je već sproveden za projekat rekonstrukcije ovih sedam negotinskih ulica. Radovi će trajati 110 radnih dana, a realizovaće ih ekipe Štrabaga D.O.O, ogranak Preduzeće za puteve Zaječar.