Naslovna Događaji Dani meda i vina i dani muzike: U Negotinu Đorđe David, La...

Dani meda i vina i dani muzike: U Negotinu Đorđe David, La Banda i Ivana Selakov

452
0

Još od rok koncerta koji je u Negotinu održan 9.maja na Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, ovdašnja Turistička organizacija najavila je da će tokom Sajma meda i vina publika imati prilike da uživa u programima za svačije ukuse.

Ljubitelji rok muzike koji su prve sajamske večeri pohodili centralni negotinski trg imali su priliku da uživaju u zaista sjajnoj svirci rok benda “Death Saw“ i Đorđa Davida, muzičara i glumca, pevača raskošnog i snažnog vokala.

Nema sumnje da je Đorđe David i više nego odlični “Death Saw” repertoar za veče u Negotinu brižljivo pripremao, pa je tako publika bila u prilici, a naročito oni koji su uz takvu muziku i odrasli, da to veče, koje je mirisalo na kišu, provede u jednom nostalgičnom raspoloženju.

Kako i ne bi kada je Đorđe David naprosto šetao od hita do hita, čas pevajući dirljive balade, čas energične rok klasike iz svoje bogate karijere.

Publika je, nema sumnje, a i pokazala je to, bila razdragana i raznežena, a posebno raduje i činjenica da su mnogi mlađi u glas pevali  zajedno sa Đorđem i „Death Saw“ –  još jedan dokaz da je rok definitivno muzika za publiku svih generacija.

Kiša je, možda, pokvarila raspoloženje samo onima koji su se spremali, pa odustali da odu na centralni negotinski trg, ali ne i onima koji su već bili tamo.

A tamo se, videlo se, uživalo i uz kišobrane, baš zahvaljujući  Tamburaškom sastavu “La Banda” koje osim vrhunskog muziciranja, krasi i lepota i harizma, ali nadasve ljubav prema muzici.

Svirale su vrhunske umetnice i predivne dame i snažno, i sa puno energije i elana, ali i elegično kad je trebalo, pokazavši da ne neguju samo “muziku ravnice”, kako se o tamburicama misli u drugim delovima Srbije, nego kako se i svetska i domaća muzika izvodi uz tambure.

Ove, neosporno talentovane muzičarke, uz istu energiju kojom su počele svoj nastup pred malobrojnom publikom, završile su ga i pred prepunim trgom.

I na kraju na Trgu Stevana Mokranjca 13.Međunarodni sajam meda i vina zaokružen je nastupom Ivane Selakov, poznate pop-folk pevačice, nekadašnje članice grupe “Beauty Queens”, prateće grupe Marije Šerifović, koja je Srbiji donela i jedinu pobedu na Evroviziji.

Ivana, jednako poznata i po solo nastupima, ali i po duetima sa svojim kolegama, nedavno je predstavila svoj novi singl “Promukla od bola”,a sa Negotincima i publikom iz brojnih okolnih gradova osim svojih, pevala je i pesme svojih kolega, na zadovoljstvo publike.