Naslovna Društvo Dani evropske baštine i u Negotinu od 25. do 28. septembra

Dani evropske baštine i u Negotinu od 25. do 28. septembra

170
0

Umetnost deljenja naziv je ovogodišnje manifestacije Dani evropske baštine kojom se promoviše očuvanje kulturnog nasleđa jednog naroda.

Muzej Krajine ove godine, obeležavajući Dane evropske baštine, akcenat baca na programe koji su namenjeni mladima.

„Po preporuci Ministarstva kulture mi smo odlučili da ispoštujemo strategiju saradnje institucija kulture i prosvete, pa smo ove godine predvideli dva programa u kojima će učestvovati deca. Oni su zahvalna publika, ali i dobri, rekao bih, programski saradnici“,
kaže za NG portal Ivica Trajković direkotr Muzeja Krajine.

Dani evropske baštine u Negotinu biće otvoreni u utorak 25. septembra kreativnom radionicom za decu pod nazivom „Kulturno nasleđe Negotinske Krajine“. Program će biti realizovan u Muzeju Hajduk Veljka od 10 do 14 časova.

Još jedan dečiji program najavljen je za petak 28. septembra. Publika će takođe u prostoru Muzeja Hajduk Veljka od 18 sati biti u prilici da pogleda dečiju predstavu „Srbija, rađanje i stradanje“.

„Želimo da pokažemo da smo mi otvoreni za sve institucije i drago nam je što će ovaj program realizovati učiteljice i učenici OŠ „Pavle Ilić Veljko“ iz Prahova“, ističe direktor Muzeja Krajine.

Sredina nedelje biće u znaku filma, a posetioci manifestacije Dani evropske baštine upoznaće prelepu prirodu Vratne kroz film „Kapija za molitvu“ autora Danila Petrovića, profesora u penziji.

Program je najavljen za sredu, 26. septembra, od 19 sati u rodnoj kući Stevana Mokranjca.