Naslovna Društvo „Dani ćirilice“ u Bavaništu – čuvari azbuke i srpske tradicije

„Dani ćirilice“ u Bavaništu – čuvari azbuke i srpske tradicije

425
0

„Dani ćirilice 2018“ u Bavaništu učenicima naše opštine doneli pet nagrada i jednu pohvalu.

Manifestacija “Dani ćirilice” u Bavaništu okupila je veliki broj osnovnoškolaca i srednjoškolaca iz Srbije, ali i rasejanja  koji su se nadmetali u kategorijama: literarni rad i minijature sa temom Moj junak, kaligrafija, vez i izrada lutke i nošnje.

Među najboljima je i petoro učenika iz tri osnovne škole naše opštine.

Žiri je u kategoriji Ilustracija prvu nagradu dodelio Kristini Gavrilović, učenici četvrtog razreda Osnovne škole “Stevan Mokranjac” iz Kobišnice, dok je treću nagradu dodelio Anđeli Gačić, učenici trećeg razreda Osnovne škole “Branko Radičević“. U istoj kategoriji nagrada je pripala i Lani Mikić, učenici petog razreda Osnovne škole  “Pavle Ilić Veljko“ iz Prahova.

U kategoriji veza prvu i drugu nagradu poneli su đaci kobišničke škole, Edvard Gudojević i Željko Prvulović, učenici četvrtog razreda, koji su izvezli, kako su propozicije i tražile, svoje inicijale.

Pohvale idu i u ruke učiteljicama: Dobrili Nedeljković iz  Osnovne škole “Stevan Mokranjac” iz Kobišnice, Violeti Lazić iz Osnovne  škole “Branko Radičević” i Dragani Gavriljuk Katić iz Osnovne škole “Pavle Ilić Veljko” iz Prahova.

U kategoriji veza uručena je i pohvala učenicima Osnovne škole “Stevan Mokranjac” iz Kobišnice, čiji je mentor učiteljica Daniela Pejčić.

Nagrade će biti uručene u subotu 26.maja u Osnovnoj školi “Bora Radić” u Bavaništu.

Čestitamo nagrađenim i pohvaljenim učenicima, učiteljima i nastavnicima.