Naslovna Društvo Danas Tematska otvorena vrata u negotinskom Osnovnom sudu

Danas Tematska otvorena vrata u negotinskom Osnovnom sudu

282
2

U Negotinu će ovog utorka, 15. oktobra biti održana prva Tematska otvorena vrata na temu: Zašto suđenja dugo traju?

U saradnji sa Vrhovnim kasacionim sudom i Osnovnim sudom u Negotinu, od juna 2019. godine redovno se, tri puta godišnje održavaju Tematska otvorena vrata. Ona predstavljaju otvoreni forum za diskusiju sa građanima o načinu rada njihovog suda.

„Na taj način građani imaju priliku da upoznaju sud iz drugačije perspektive i kroz dijalog sa predstavnicima pravosuđa reše brojne dileme koje imaju kao realni ili potencijalni učesnici u sudskom postupku“, ističu u Komitetu pravnika za ljudska prava – YUCOM, koji je nosilac projekta „Otvorena vrata pravosuđa“ u okviru kojih se Tematska otvorena vrata realizuju.

Projekat realizuje koalicija koju čine 12 organizacija koje se bave ljudskim pravima i razvojem demokratije, kao i strukovna udruženja pravosuđa.

Opšti cilj projekta, koji je podržan od strane USAID-a je jačanje poverenja građana u rad pravosudnih institucija u Republici Srbiji kroz poboljšanje komunikacije između građana i pravosuđa.

2 KOMENTARA

  1. Ма добро је та тема, зашто суђења трају дуго. Него боља је тема зашто судије не суде по законима, него по родбинској вези, по жељи локалних моћника, без изузећа….Нпр. Судија је жена директора једног ком предузећа….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.