Naslovna Društvo Danas takmičenje mladih negotinskih gitarista

Danas takmičenje mladih negotinskih gitarista

472
0

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ priredila je javni čas učenika sa odseka gitare iz klasa Ane i Dragana Daneskovića, u susret školskom takmičenju, koje će biti održano danas.

U sali osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ takmičarske programe, koje će izvesti i na današnjem školskom takmičenju, predstavio je 21 učenik od prvog razreda osnovne do prvog razreda srednje muzičke škole.

Očekivano, najviše učesnika bilo je u kategoriji učenika prvog razreda, pa su se na javnom času predstavili Filip Ilić, Uroš Ninić, Jana Stošić, Marko Janucić i Maša Nikolić iz klase Dragana Daneskovića, kao i Lazar Cvetković, Anastasija Adamović, Nikola Cvetković, Bogdan Jovanović i Leonora Savić iz klase Ane Danesković.

Na javnom času nastupili su i Novak Vatović, klasa Dragana Daneskovića, kao i Anja Tomić i Tamara Pešić, učenice drugog razreda osnovne muzičke škole u klasi Ane Danesković. Iz klase ove profesorke nastupili su i učenici trećeg razreda Luka Vujić, Damjan Dobrić i Lazar Stojanović.

U kategoriji učenika četvrtog razreda na školskom takmičenju nastupiće i Vasilije Manojlović i Lazar Dejanović iz klase Dragana Daneskovića, kao i Veljko Petrović iz klase Ane Danesković.

Na javnom času u susret školskom takmičenju nastupili su i Miloš Matić, učenik petog razreda osnovne muzičke škole, kao i Mihajlo Davidović, učenik prvog razreda srednje. Obojica su u klasi Dragana Daneskovića.

Inače, najbolji na školskom takmičenju stiču pravo da boje škole brane na međuokružnom takmičenju, koje će za mlade gitariste biti održano u Donjem Milanovcu.