Naslovna Društvo Danas počinje upis budućih učitelja na Visokoškolskoj jedinici Negotin

Danas počinje upis budućih učitelja na Visokoškolskoj jedinici Negotin

339
0

Pedagoški fakultet u Vranju na Visokoškolskoj jedinici u Negotinu u prvu godinu osnovnih akademskih studija upisaće ukupno 40 studenata, od kojih 25 samofinansirajućih i 15 studenata čije će se školovanje finansirati iz budžeta.

Podnošenjem prijava od danas, pa do 23.juna, počinje upis nove generacije studenata Pedagoškog fakulteta u Vranju, Visokoškolske jedinice Negotin.

Kandidati u vremenu od 9 do 14 časova u  Službi za nastavu i studentska pitanja podnose na uvid originalna dokumenta, a uz prijavni list, koji se dobija u Viskokoškolskoj jedinici Negotin, overene fotokopije diplome o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu, svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i očitanu biometrijsku ličnu kartu.

Uz dokumentaciju potrebnu za upis prilažu i dokaz da su na žiro-račun Pedagoškog fakulteta u Vranju (840-1244666-48) uplatili naknadu za polaganje prijemnog ispita u visini od 5.500 dinara, uz obaveznu naznaku da je svrha uplate polaganje prijemnog ispita.

Pravo da konkurišu za upis na prvu godinu studija imaju kandidati koji su završili srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju.

Za sve prijavljene kandidate prijemni ispit, koji se sastoji se iz test iz srpskog jezika i književnosti kao i testa opštih znanja i informisanosti, biće organizovan 28.juna.

Kandidati pre toga podležu proceni govornih, muzičkih i fizičkih sposobnosti.