Naslovna Društvo Danas počinje Dečija nedelja pod sloganom „Podeljena sreća, dva puta je veća!“

Danas počinje Dečija nedelja pod sloganom „Podeljena sreća, dva puta je veća!“

356
0

Zbog posebnih mera organizacije nastave u školama usled propisanih mera donetih zbog pandemije korona virusom, Dečija nedelja će ove godine biti obeležena u našoj opštini samo u školama na časovima bez javnih nastupa i okupljanja.

Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ proteklih godina bila je glavni nosilac organizacije programa u Dečijoj nedelji od takmičenja u karaokama, gostovanja pesnika za decu, tribina učeničkog parlamenta osnovnih i srednjih škola, pa do dečijeg vašara.

Zbog mera uvedenih usled pandemije korona virusom, društvenih događaja koji su okupljali decu u njihovoj nedelji, ove godine neće biti. O sloganu „Podeljena sreća, dva puta je veća“, pod kojim se ove godine obeležava Dečija nedelja, učenici će razgovarati na časovima sa svojim učiteljima ili nastavnicima.

Narodna biblioteka, poštujući epidemiološke mere, u saradnji sa ambasadom Švedske, u toku nedelje koja je posvećena deci  realizuje projekat „Priče sa severa“. Mališani kao i stariji đaci  naše opštine biće u prilici da pogledaju izložbu o knjigama švedskih autora koje su namenjene najmlađima na dečijem odeljenju gradske biblioteke. Predškolci vrtića „Pčelica“ učestvovaće u radionici koja je najavljena za utorak 6. oktobar.

Nacionalna manifestacija Dečija nedelja u Srbiji je po prvi put obeležena 1934. godine i od tada je menjala i prilagođavala svoje programske ciljeve i sadržaje kako su se menjali odnosi u društvu i potrebe i problemi najmlađih.

Na predlog organizacije Društvo prijatelji dece Srbije, 1987. godine manifestacija je uvedena u u Zakon o društvenoj brizi o deci. Danas se sve aktivnosti sprovode u skladu sa Konvecijom o pravima deteta Ujedinjenih nacija koja je usvojena 1989. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.