Naslovna Kultura Događaji Danas počinje Border rok festival

Danas počinje Border rok festival

326
0

U Kladovu danas počinje dvodnevni Border rock festival na kojem će nastupiti rok bendovi iz SAD, Rusije, Hrvatske, Rumunije, Novog Zelanda i Srbije.

Da se po jutru dan poznaje, pokazuje i Udruženje “Metronom” koje je uspelo da u Kladovu razvije jednu zajednicu dobrog muzičkog ukusa, zahvaljujući svirkama i gostovanju bendova iz celog sveta u klubu “Fusion”, ali i Border rock festivalu, koji počinje danas.

Prva festivalska aktivnost “Metronoma” je izložba rok fotografije Mikice Andrejića, koja je zakazana za 17 časova u Klubu “Fusion”, a potom i promocija knjige “Odgovor nošen vetrom“ Ivana Potića o poeziji Boba Dilana, koju će od  18 sati u Don Pepe Baru promovisati autor i naš Negotinac, Miljan Ristić, publicista, pesnik i bloger.

Na rukometnim terenima u kladovskoj tvrđavi Fetislam najpre nastupa Dečiji rok hor Rochoir Kids iz Beograda, a onda redom sviraju: Delaney Davidson (NZL), L.A. Witch (USA), Messer Chups (RUS), Axis (SRB/ROU) i  Ničim izazvan (SRB).

Subota, 16.jun je rezervisana za pešačko-izviđačku turu “Vidikovci Kladova” Udruženja ljubitelja prirode „Divljina“ iz Kladova, koja počinje u 9 časova, zatim za strip i origami radionice od 17 časova i za pozorišnu predstavu za decu kladovskog Udruženja “Putokaz” o robloksima i roditeljima “Sve znam, sve umem, samo tebe ne razumem”, koja će biti igrana u teatru ispred Biblioteke “Centar za kulturu” od 19 časova.

U Tvrđavi Fetislam od 20 sati sviraće: UnitedRiver (SRB/ROU),  Harp Explosion (CRO), The Hooten Hallers (USA), The BellRays (USA) i Orthodox Celts (SRB).