Naslovna Društvo Danas počinje 13.Međunarodni sajam meda i vina

Danas počinje 13.Međunarodni sajam meda i vina

445
0

Turistička organizacija opštine Negotin 11. i 12. maja organizuje 13. po redu Međunarodni sajam meda i vina koji će, prema prvim najavama, okupiti više od stotinu izlagača, vinara, pčelara, proizvođača proizvoda od meda.

Ova privredno-turistička sajamska manifestacija ima i svoje boginje vina, a svi posetioci će se sa fontane na centalnom gradskom trgu sladiti božjim nektarom i vinima koja su potvrdila da je Negotinska krajina bogom dana za proizvodnju vina.

Sajam će svojom ponudom obogatiti i izlagači i proizvođači suvenira i rukotvorina, njih preko 60.

U slavu meda i vina  ovogodišnji Sajam, koji će svečano biti otvoren danas u 18 sati programom koji vodi Milorad Miša Ćirić, počasni vitez beogradskog viteškom reda Singidunum.

Prvi sajamski dan će zaokružiti bogat muzički i kulturno umetnički program, od 19 sati Banatski tamburaši sa glumcem Miroslavom Žužićem, a od 21 svojim koncertom glumac i muzičar Đorđe David.

Drugi sajamski dan obeležiće brojna dešavanja od predavanja o organskoj proizvodnji meda dr Nebojše Nedića u velikoj sali SO Negotin od 10 časova, promocije „Pčelarskog bukvara“ Živojina Bogdanovića, pčelara iz Negotina, najavljenoj za 11 sati u Muzičkom paviljonu u gradskom parku do tradicionalnog programa „Pozdrav iz Krajine“, koji je zakazan za 13 časova i predavanja Aleksandra Petrovića, profesora Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu na temu „Hrana i vino“ u Muzičkom paviljonu od 18 časova.

Dodela priznanja za najkvalitetnija vina zakazana je za 20 sati i 30 minuta.

Slogan i ovogodišnjeg Sajma meda i vina je „Oni vide med i vinO“. Reč je o palindromu, svojevrsnoj igri reči koje čitajući se sleva nadesno i obrnuto znače isto. Autor ovog palindroma je Milorad Grbović, direktor Narodne biblioteke “Dositej Novaković”.