Naslovna Društvo Danas konačna lista završnog ispita, sutra lista želja

Danas konačna lista završnog ispita, sutra lista želja

666
0

Učenici osmoga razreda, koji su prošle nedelje polagali završni ispit, danas su rezultate testiranja mogli da vide na konačnoj listi. Sutra će, na osnovu ostvarenog uspeha u školi i rezultata sa završnog ispita, popunjavati listu želja.

U opštini Negotin 235 osmaka polagalo je završni ispit. Konačni rezultati objavljeni su danas i na osnovu postignutih rezultata na završnom testu, ali i bodova koje su sakupili na osnovu ostvarenog uspeha u školi, učenici će popunjavati listu želja. U svojim matičnim osnovnim školama osmaci će već sutra biti u prilici da izaberu školui  smer na kome će se nastaviti svoje školovanje.

U tri negotinske srednje škole 235 osmaka moći će da biraju i konkurišu na 300 slobodnih mesta u tri srednje škole. Negotinska gimnazija oglasila je 90 slobodnih mesta sa po 30 učenika na tri smera: društveno-jezičkom, opštem  i prirodno-matematičkom.

Poljoprivredna škola sa domom učenika “Rajko Bosnić”, takođe, prima 90 budućih đaka i to 15 pekara i isto toliko na smeru operater u prehrambenoj industriji. Po 30 učenika će biti upisano na dva četvorogodišnja smera: poljoprivredni i veterinarski tehničar.

Tehnička škola u Negotinu u septembru ulazi u program dualnog obrazovanja. Ove godine mesta će biti za 120 učenika i to po 30 na trogodišnjim zanimanjima: bravar – zavarivač i elektromonter mreža i postojenja  i po 30 na dva četvorogodšnja smera za buduće mašinske tehničare za kompjutersko konstruisanje i elektrotehničare informacionih tehnologija.

Upis u srednje škole počinje 12. jula.