Naslovna Društvo COVID-19 Danas je 7. april –  Svetski dan zdravlja

Danas je 7. april –  Svetski dan zdravlja

581
0

Zbog aktuelnog korona virusa ove godine izostalo je obeležavanje 7. aprila, Svetskog dana zdravlja, koga Crveni krst Negotina obeležava svake godine mnogobrojnim aktivnostima.

Ove godine po prvi put zbog aktuelnog korona virusa Svetski dan zdravlja obeležava se putem medija i društvenih mreža.

Ovogodišnji Svetski dan zdravlja posvećen je zdravstvenim radnicima, posebno medicinskim sestrama i babicama, pa je ovaj datum, ističu u negotinskom Crvenom krstu i prilika da se podigne svest stanovništva o značaju medicinskih sestara, babica i svih zdravstvenih radnika.

„Svеtsкi dаn zdrаvljа 2020. gоdinе nаglаšаvа znаčајnu ulоgu mеdicinsкih sеstаrа i bаbicа u pružаnju zdrаvstvеnе zаštitе širоm svеtа i pоzivа nа pоdizаnjе каpаcitеtа како bi sе оbеzbеdilа bоljа pоdršка zdrаvstvеnоm sistеmu. Stoga podsećamo javnost na poštovanje preporuka  zdravstvenih radnika koji nas podsećaju na poštovanje zdravstvene bezbednosti, pranje ruku, socijalna distanca, kijanje u maramicu, a svakako je najveća solidarnost upravo poziv da ostanete kod kuće. Time štitimo sebe, štitimo druge, ali i zdravstvene radnike i time pokazujemo da smo solidarno društvo“, navodi se u saopštenju Crvenog krsta Negotin.