Naslovna Događaji Danas izložba stalne postavke negotinskog Doma kulture

Danas izložba stalne postavke negotinskog Doma kulture

178
0

U galeriji Doma kulture „Stevan Mokranjac“ danas će biti otvorena izložba dela iz stalne postavke negotinske ustanove kulture.

Samo deo likovnih radova, a kolekcija već broji preko 400,  koji se čuvaju u depou Doma kulture, biće izloženo u galeriji ove negotinske ustanove.

Negotinskim ljubiteljima umetnosti, Dom kulture predstaviće ovoga puta dela 15 autora. Reč je o slikama različitih tehnika, nastalih u periodu od 2002. do 2017. godine.

“Zamišljena kao godišnji izbor umetničkih dela iz fonda Doma kulture, Stalna postavka nudi likovnoj publici delimičan pregled bogate zbirke. Tokom godina, naročito zahvaljujući našoj likovnoj koloniji, a zatim i dobroj volji umetnika koji su poklanjali svoje radove, stvoren je Fond koji sadrži više od 400 umetničkih dela, slika, crteža, grafika, fotografija, skulptura, digitalnih printova”, ističu u Domu kulture “Stevan Mokranjac”.

Tako će Negotinci danas od 20 sati, moći da vide slike Pulai Arpada, Dane Mercea-Miclaus, Cvetana Timoteeva, ali i Mome Antonovića, Aleksandra Cvetkovića, Dejana Krge, Siniše Žikića, Danijela Babića, Miroslava Jovančića, kao i Vere Tanasić.

Izlagaće i Maja Jovanović Majolica, Maja Edeljanin, Jan Agarski, ali i negotinski umetnici Silvija Dumitrašković i Milan Radosavljević.