Naslovna Društvo Danas ističe rok za predaju medijskih projekata

Danas ističe rok za predaju medijskih projekata

110
0

Rok za dostavljanje projekata po opštinskom konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja ističe danas, kao i rok za dostavljanje predloga za članove komisije koja će ocenjivati projekte.

Iako se mislilo da će ove godine iz opštinske kase za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja biti izdvojeno više sredstava, lokalna samouprava je za ove namene opredelila 4,95 miliona dinara, za 750.000 dinara manje nego u 2017.

Prošle godine je opština Negotin za projektno sufinansiranje medija izdvojila 5,7 miliona dinara. Podržano je pet projekata, od kojih sa tri miliona dinara projekat Moto Boem Trans DOO TV Trans Negotin, sa 1,4 miliona projekat DOO Istok company – Televizija Salaš, sa 520.000 dinara projekat DOO za radio i televiziju RTV Kladovo, kao i projekti DOO East side sa 450.000 i Agencije Kristi sa 330.000 dinara.

Lokalna samouprava je 2016. za proizvodnju medijskih sadržaja izdvojila 7,5 miliona dinara, kao i 100.000 dinara za projekte edukacije. Tim novcem finansirano je osam projekata televizija, štampanih i internet medija, kao i dva projekta edukacije.

Ovogodišnji javni poziv za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja ističe danas, a razmatraće se one prijave koje Komisiji za ocenjivanje projekta u oblasti javnog informisanja, u štampanom obliku i na CD –u, predajom Opštinskom uslužnom centru opštine Negotin ili poštom, budu stigle do 15 časova i 30 minuta.