Naslovna Kultura Događaji Danas i sutra Outhide festival 2018 – Po istinitoj priči

Danas i sutra Outhide festival 2018 – Po istinitoj priči

319
0

U Zaječaru večeras počinje treće izdanje festivala Outhide.  U park šumi Kraljevica danas i sutra na tri zasebne bine predstaviće se više od 30 izvođača.

Ovaj dvodnevni festival, po rečima organizatora, na  tri zasebne bine (Alt, Tsaheylu i Zalet), okupiće poznata imena alternativne scene, ali šansu daje i još uvek neafirmisanim umetnicima.

Outhide nije samo muzički festival već nudi i obilje drugih sadržaja, kao što su brojne likovne i izložbe fotografija i program namenjen deci. Posetioce ovog zaječarskog festivala očekuju i brojne umetničke instalacije.

Na ALT stejdžu nastupaju popularni izvođači alternativne rok i rep muzike. Legendarni beogradski bend Kanda Kodža i Nebojša će večeras promovisati i svoj novi singl „Letnji dan“.  Planiran je i nastup mladog benda Dogs in Kavala, kao i Multietničke Atrakcije.

Na istoj bini 28. jula nastupa mladi reper Surreal, ali i Prti Bee Gee i Delkor.

„Za ljubitelje elektronskog zvuka Outhide festival zakuvao je moćni techno i house zvuk kojim će dirigovati maestro ovog žanra Dejan Milićević koji dolazi na TSAHEYLU stejdž 28. jula da hipnotiše masu svojim opasnim ritmom“, najavljuju organizatori.

Na Tsaheylu stejdžu večeras nastupaju Kristina LalićAs Smooth As, Betomeng, Vietmens, Roots Alternative, Phill&Dansmore, Pagan aka dr.Adji, a sutra Bokee i Nikola Mihajlović, Luka Concrete i Bojan Vukomirović, Drndy i Filthy Kid i Chorbika.

Na ZALET stejdž večeras stiže rep dvojac FTP. Tu su i Fokus King, Sofa Kru, Deterdženlmen, Kick Kong,  Kih Džordža Klintona i Jić.

Za zasigurno nezaboravne večeri na ovom stejdžu biće zaduženi i Prženo, Skreč Majstor Ljuban kao i mnogi drugi stvaraoci neobičnog zvuka”, podsećaju organizatori ovog festivala.

Na Zalet bini će sutra nastupiti i Hotel Makedonija, Duo Trojica, kene beri, Čudnoređe i Lenhart tapes.

Cilj ovog festivala je, ističu organizatori, da vremenom stvori organizaciju  koja će pružati tehničku i finasijsku podršku umetnicima u gradu Zaječaru, odnosno Timočkoj Krajini.