Naslovna Kultura Dan vina i lepog raspoloženja

Dan vina i lepog raspoloženja

787
0

Predstojeći vikend biće u znaku vina i dobrog raspoloženja na Rajačkim pimnicama koje će okupiti zaljubljenike u prirodu, vino i muziku.

Festival „Dan vina i lepog raspoloženja“ koji je pokrenulo Udruženje “Mladi sa Rajačkih pimnica” uz podršku  programa “EU za kulturno nasleđe i turizam”, Turističke organizacije opštine Negotin i opštine Negotin okupiće u subotu 27. avgusta umetnike i zaljubljenike u vino na druženje. Organizatori ističu da je cilj okupljanja u ambijentu među rajačkim vinogradima čuvanje tradicije i običaja kako se nekada grožđe bralo i kako je iz muljača poteklo mlado vino.

Kraj leta i manifestaciju „Dan vina i lepog raspoloženja“  obeležiće i muzički program na dve bine. Nakon otvaranja festivala na velikoj bini tačno u podne dobrodošlicu posetiocima poželeće Milan Kotur, rajački pesnik. Muzički program otvoriće hor „ Lavirint“ iz Zaječara nakon čega će se sa velike bine predstaviti čuvari narodnih igara.

Popodnevni program počinje u 17 sati i 30 minuta nastupom DJ Taraalis i Medicine benda. Za 21 sat najavljen je nastup Darka Rundeka i Ekipe. Veče zatvara DJ Bojčevski.

Sa male bina Zagorac od 18 sati publici će se predstaviti “Bajker Bojs”, a zatim slede  nastupi “Kalema” i DJ Fokusa.

U okviru festivala „ Dani vina i dobrog raspoloženja“ najavljeni su i prateći programi. Posetioci će biti u prilici da u Pimnici Cuga u 14 sati prisustvuju otvaranju izložbe „Sveti Trifun“ autora Dragoslava Ilića .

U vinogradu Raj ljubitelji vina biće u prilici da uživaju u hladnom špriceru dok će tradicionalno gaženje grožđa biti u Pimnici Perić.

Za sve zainteresovane  da prisustvuju programima „Dana vina i lepog raspoloženja“ Turistička organizacija opštine Negotin obezbedila je i besplatan prevoz koji u subotu 27. avgusta polazi u 17 časova sa bus stajališta kod Pedagoške akademije. Povratak je u 23 časa.