Naslovna Društvo “Dan pešačenja”: I Negotin koračao ka zdravlju

“Dan pešačenja”: I Negotin koračao ka zdravlju [Foto]

852
0

Najveća pešačka manifestacija u organizaciji Planinarskog saveza Srbije, „Rosa Dan pešačenja“ pod sloganom „Korak bliže zdravlju“ održana je danas širom zemlje uz podršku Ministarstva sporta i Ministarstva za obrazovanje Vlade Republike Srbije. U Negotinu je do Bukova šetalo čak 320 učesnika.

Foto: Dragana Mitrović

Negotinski zaljubljenici u prirodu, planinari i rekreativci okupili su se da zajedno prošetaju i promovišu zdrav način života. “Dan pešačenja” u Negotinu organizovalo je Planinarsko društvo „Deli Jovan,“ a sama akcija je okupila  čak 320 učesnika, od kojih su 275 bili učenici negotinskih osnovnih škola.

“Ova impresivna brojka jasno pokazuje interes za promociju zdravog načina života kroz pešačenje”, kaže Boban Đorđević, predsednik Planinarskog saveza Timočkog regiona i načelnik Planinarskog društva “Deli Jovan” u Negotinu.

Šetnja duga sedam kilometara započela je ispred Spomenika Hajduk Veljku, simbola Negotina. Učesnici su se zajedno uputili ka naselju „Veljko Vlahović,“ a put ih je vodio do Enološke stanice i Manastira Bukovo, gde su mogli da se upuste u otkrivanje bogate kulturne i prirodne baštine Negotina.

Poslednja etapa bila je Poljoprivredna škola „Rajko Bosnić,“ gde su učesnici mogli da se osveže i napune energijom, ali i da obiđu ekonomiju škole i steknu nova saznanja o poljoprivredi i prirodi.Osim osveženja, za učesnike je bilo pripremljeno voće, dodatno podstičući zdrave navike i ishranu.

“Sve je proteklo u najboljem redu, deca su posebno bila inspirisana, obišli smo ekonomiju Poljoprivredne škole, ljubaznošću naših domaćina. Akcija je bila prava prilika za zajedničko druženje i promovisanje aktivnog načina života. Ovakve akcije inače promovišu i zdravlje i svest o aktivnom pešačenju”, dodaje Đorđević.