Naslovna Hronika Dan otvorenih vrata policije u Negotinu: Konkurs za buduće policajce do 20.jula

Dan otvorenih vrata policije u Negotinu: Konkurs za buduće policajce do 20.jula

579
0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je konkurse za upis polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Za područje Policijske uprave Bor (Negotin, Kladovo, Majdanpek, Donji Milanovac i Bor) predviđen je upis 15 polaznika za stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, kao i 10 polaznika za područje Policijske uprave Zaječar.

Konkursi su otvoreni do 20. jula, a zainteresovanim kandidatima omogućeno je da se detaljno informišu o policijskoj obuci, ovoj profesiji, ali i detaljima konkurisanja i kvalifikacionim ispitima tokom Dana otvorenih vrata, koji je Policijska uprava Bor organizovala najpre u Kladovu, a potom i u Negotinu.

Gradimir Kostić, zamenik komandira u Policijskoj ispostavi Negotin i Saša Miloševski, zamenik komandira u Policijskoj ispostavi Kladovo, pojasnili su zainteresovanima, a na razgovor je došlo njih troje, koji su uslovi da uopšte i mogu da konkurišu za ovaj poziv.

Zainteresovani za ovaj konkurs moraju da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, najmanje godinu dana neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs, da nemaju manje od 18, a više od 24 godine, da su završili srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ali i da poseduju vozačku dozvolu B kategorije.

Naravno, podrazumeva se da kandidat nije osuđivan i da se protiv njega ne vodi vodi istraga, a mora da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih  lica.

“Postupak izbora kandidata sastoji se iz tri dela, opšteg lekarskog pregleda, kvalifikacionog ispita i specijalističkog lekarskog pregleda. Kvalifikacioni ispit se sastoji iz provere jezičke kulture i pravopisa srpskog jezika, kao i psiho-testiranja, a ako to zadovolji kandidat će narednog dana ići na proveru fizičkih sposobnosti i sa njim će biti obavljen intervju”, pojašnjava proceduru  Saša Miloševski, zamenik komandira u Policijskoj ispostavi Kladovo.