Naslovna Društvo Dan Osnovne škole “Vera Radosavljević“: Promovisan 82. broj lista „Školsko zvonce“

Dan Osnovne škole “Vera Radosavljević“: Promovisan 82. broj lista „Školsko zvonce“

613
0

Književna i likovna ostvarenja učenika naše opštine sabrana u školskom listu Osnovne škole „Vera Radosavaljević“ okupila su mnogobrojne posetioce u holu škole koja slavi svoj 55 rođendan.

Školski list, koji je doživeo 82. broj izlaska, predstavile su učenicima, roditeljima i kolegama iz cele opštine, urednice Sanja Ilić, nastavnik srpskog jezika i Sanja Radosavljević, nastavnik likovne kulture.

Na stranicama lista „Školsko zvonce“ zabeležen je školski život u protekloj godini, a  centralno mesto zauzima priča Jezičarenje, kojom su učenici i nastavnici ove škole obeležili Evropski dan jezika.

Rezultati na takmičenjima pokazuju veliki rad učenika i nastavnika, pa je deset najuspešnih predstavljeno javnosti.

Osnovna škola „Vera Radosvaljević“ jedina je naša škola koja se bavi osnovnim obrazovanjem odraslih i u proteklih osam godina, diplomu osnovne škole steklo je 86 polaznika.

Na stranicama lista čitaoci mogu da se upoznaju i sa radom logopeda Marije Milošević.

Tema ovogodišnje školske priredbe je Nebo, prigodni tekstovi o nebeskim telima, zvezdanoj matematici i pravilnom pisanju imena vasionskih tela i zanimljivostima iz života Galileo Galileja prate dramsku priču koju ćemo biti u prilici da pogledamo u četvrtak, 21. marta u 18 sati u negotinskom Domu kulture.

Promocija školskog lista prilika je da se najuspešniji literarni i likovni radovi, kao  i radovi na stranim jezicima javnosti predstave.

Tako su i sinoć prvi književni i likovni koraci naših najmlađih stvaraoca aplauzom pozdravljeni i prigodnim nagradama nagrađeni.

O školi, planovima i uspesima u rubrici Reč direktora, govori Jasmina Luković, direktor škole koja je podsetila da u septembru ova obrazovna ustanova upisuje dva odeljenja prvog razreda u prvoj smeni i da je za učenike prvog i drugog razreda obezbeđen produženi boravak.