Naslovna Društvo Dan Dunava: Kiša odložila Kusjačku regatu

Dan Dunava: Kiša odložila Kusjačku regatu

353
0

Današnje i sutrašnje aktivnosti na Kusjaku povodom obeležavanja Dana Dunava odložene su za nedelju, 15.jul zbog kiše.

Svi programi planirani u okviru Dana Dunava zbog današnjih i najavljenih padavina za sutra odlažu se za nedelju, 15.jul.

Tada će, planirano je, Kusjačka regata sa plaže u Mihajlovcu poći u 9 časova, dok će doček na Kusjaku biti organizovan u 12 sati.

Svi programi planirani u okviru centralne manifestacije Dana Dunava biće održani po planiranoj satnici.

Tako će, naredne nedelju, u 8 časova za učesnike do 14 godina starosti biti organizovano tradicionalno takmičenje u pecanju, dok je za podne planirano nadmetanje u pripremanju najlepše riblje čorbe.

Takmičenja u veslanju i u odbojci na pesku počinju u 15, odnosno u 17 časova. U Angelininom konaku u 18 sati biće organizovana još jedna kreativna radionica za decu, koju mentorski vodi mr slikarstva Dragana Jaćimović.

Posetioce ove tradicionalne manifestacije negotinske Turističke organizacije zabavljaće Hrabro srce bend i grupa Play on.

Za sve zainteresovane organizovan je besplatni autobuski prevoz sa polascima ispred zgrade Pedagoške akademije, na svaka dva sata, od 10 do 16 časova, a povratak sa Kusjaka u 15, 17 i 19 sati.

Turistička organizacija opštine Negotin, organizator ovog programa, u saradnji sa Sportskim savezom opštine Negotin i Udruženjem ribolovaca “Timok”, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, za sve ljubitelje najlepše i najveće evropske reke organizovaće i jednočasovnu besplatnu vožnju katamaranom, od 12 do 17 časova.