Naslovna Kultura “Čučuk Stana“ u zaječarskom pozorištu

“Čučuk Stana“ u zaječarskom pozorištu

159
0

Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u Zaječaru posle skoro osmomesečne pauze počinje da radi.

Nataša Petrović kao Čučuk Stana; Foto: Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”

Posle gotovo osmomesečne pauze zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane korona virusom, vrata zaječarskog teatra, na osnovu Odluke o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada Zaječara, ponovo će biti otvorena za publiku.

U petak 25. juna, na sceni pozorišta “Zoran Radmilović” biće izvedena prva repriza predstave “Čučuk Stana – Srpkinja i Grkinja” autora i reditelja Željka Hubača, u kojoj srpsku heroinu iz Sikola kod Negotina tumači Nataša Petrović.

Ova monodrama, koja je otvorila prošle godine Festival malih pozorišnih formi na “Zoranovim danima”, počinje u 20 časova, a cena ulaznice je 150 dinara.

Predstava će biti odigrana u skladu uz poštovanje  mera koje je utvrdio Štab za vanredne situacije grada Zaječara, što znači da popunjenost kapaciteta ne sme da bude veća od 50 odsto, da svako drugo mesto za sedenje mora da bude slobodno i da i posetioci i zaposleni obavezno moraju da nose zaštitne maske.