Naslovna Društvo Crveni krst Negotin: Novi edukatori i poslednja akcija dobrovoljnog davanja krvi u...

Crveni krst Negotin: Novi edukatori i poslednja akcija dobrovoljnog davanja krvi u godini

319
0

Crveni krst Negotin je 21. i 22.decembra uspešno realizovao seminar za nove edukatore u programu “Borba protiv trgovine ljudima”.

Ovaj seminar su vodila tri trenera, Andrea Čokić iz Negotina, Melanija Ružić iz Zrenjanina i Andrijana Miladinović iz Prokuplja, po standardizovanoj agendi Crvenog krsta Srbije.

Edukovano je 15 novih edukatora u programu “Borba protiv trgovine ljudima”. Oni će narednih dana prenositi svoje znanje na radionicama koje će biti organizovane u osnovnim i srednjim školama naše opštine.

“Treneri su krajnje profesionalno vodili seminar, a mladi volonteri aktivno učestvovali i seminar je protekao u vrlo lepo i radno”, kaže sekretar Crvenog krsta Negotin, Ljuba Marinković.

Ova organizacija će u sredu, 25. decembra realizovati poslednju akciju dobrovoljnog davanja krvi u 2019. Akcija će u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša biti održana u prostorijama Umetničke škole “Stevan Mokranjac” od 9 do 15 časova.

„Želja nam je da prikupimo bar 60 jedinica krvi kako bi okončali godinu sa preko 1000 jedinica, trenutno smo prikupili 942 jedinice. Pozivamo sve humane sugrađane da se odazovu akciji, kako bismo obezbedili potrebne rezerve krvi za predstojeće praznike”, ističe Ljuba Marinković.