Naslovna Društvo Crveni krst Negotin: Edukacijom do pravih informacija

Crveni krst Negotin: Edukacijom do pravih informacija

442
0

Aktivisti Crvenog krsta Negotin obilaze osnovne škole na teritoriji opštine Negotin i realizuje kvizove znanja “Šta znaš o Crvenom krstu” i “Šta znaš o zdravlju”.

Kvizovi znanja “Šta znaš o Crvenom krstu” i “Šta znaš o zdravlju” održani su i u OŠ „Branislav Nušić“ u Urovici; Foto: Crveni krst Negotin

Kvizovi su realizovani u gradskim školama “Vera Radosavljević” i “Branko Radičević”, kao i osnovnim školama u Prahovu, Dušanovcu, Rajcu, Štubiku, Jabukovcu, Kobišnici i Urovici, a 8. maja će biti održani i u Osnovnoj školi  “Vuk Karadžić” u Negotinu.

Ova, najstarija vaspitno obrazovna ustanova u istočnoj Srbiji biće domaćin i opštinskog takmičenja za pobedničke ekipe iz svih 10 osnovnih škola sa teritorije Opštine Negotin, 14. maja.

“Obilazeći sve osnovne škole koristimo priliku da posle kviza u svakoj školi realizujemo i radionicu iz Programa borbe protiv trgovine ljudima, kako bismo edukovali učenike kako da prepoznaju i izbegnu prevare trafikanata i lanac žrtava trgovine ljudima. Radionice Programa promocije humanih vrednosti se redovno realizuju u školama po utvrđenom planu, tako da su volonteri i predstavnici Crvenog krsta Negotin svakodnevno u akcijama i aktivnostima kroz realizaciju svojih programskih aktivnosti”, navodi Ljuba Marinković, sekretar Crvenog krsta Negotin.