Naslovna Društvo COVID-19 Covid19 u Negotinu, Boru, Kladovu, Boljevcu i Zaječaru

Covid19 u Negotinu, Boru, Kladovu, Boljevcu i Zaječaru

2603
0

Na teritoriji Borskog i Zaječarskog okruga registrovano novih devet slučaja Covida19. Prvi slučajevi zabeleženi u Negotinu, Boru i Boljevcu.

pixabay.com

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” (ZZJZ) do danas je na teritoriji Zaječarskog i Borskog okruga testirano 20 osoba, od kojih je 11 pozitivno na novi korona virus.

Najviše ih je u Zaječaru gde je od devet osoba njih šest pozitivno na korona virus. Od petoro testiranih u Boru su dve osobe obolele. Jedna je hospitalizovana, a druga je stavljena pod potpuni nadzor. Kako je izjavio gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, oba slučaja su povezana, a sve osobe koje su bile u kontaktima sa obolelima su u izolaciji.

Prema najnovijim podacima prvi slučajevi korona virusa zabeleženi su i u Boljevcu gde su obolela tri službenika Policijske stanice, od kojih dva žive u ovom gradu, potvrđeno je u Zavodu za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru.

Svi zaposleni u policijskoj stanici u Boljevcu su pod merama samoizolacije, a mere su proširene i na porodice obolelih, kao i na njihove kontakte, saopštili su u Štabu za vanredne situacije u Boljevcu u kojem su apelovali na sve građane da maksimalno poštuju propisane mere i da izlaske iz svojih domova svedu na minimum.

I u Negotinu je zabeležen prvi slučaj Covida19 kod  sedamdesetjednogodišnje žene iz Smedovca, čiji je suprug preminuo 23. marta, premda on nije testiran na korona virus.

U Zavodu za javno zdravlje “Tomok” u Zaječaru ističu da nije bilo testiranih Kladovljanina, ali u ovom gradu je Covid19  potvrđen kod osamdesetogodišnjeg muškarca iz Velesnice koji je preminuo u Kliničkom centru u Nišu, gde je i testiran i bio pozitivan na korona virus, potvrdila je medijima Slađana Ristić, direktorka ZZJZ “Timok”.

Na zvaničnom sajtu vladine Kancelarije za IT i eUpravu juče je bio objavljen i podatak da je u Knjaževcu novi korona virus potvrđen u četiri slučaja, ali u Zavodu za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru nemaju ni jedan zvanični podatak o obolelima, budući da u ovoj ustanovi nijedan Knjaževčanin nije testiran.

U Borskom i Zaječarskom okrugu su, inače, pod nadzorom 1.972 osobe, od kojih u Boru 517, Kladovu 422, Zaječaru 369, Negotinu 342, Majdanpeku 98, Sokobanji 80, Knjaževcu 77, a Boljevcu 67.