Naslovna Politika Članovima Opštinskog veća dodeljeni resori

Članovima Opštinskog veća dodeljeni resori

1459
0

Članovima Opštinskog veća opštine Negotin, na drugoj sednici, dodeljeni su resori u okviru kojih će delovati.

Foto: Opština Negotin/Vule Marković

Miloju Bankoviću, diplomiranom ekonomisti, ovlašćenom računovođi i revizoru, na drugoj sednici Opštinskog veća, dodeljen je resor privrede, ekonomije i preduzetništva. Banković je i u mandatu Jovana Milovanovića 2016. bio član Veća zadužen za investicije i razvoj opštinskih resursa i komunalne delatnosti. Resor privrede je, inače, u prethodnom mandatu vodio Radiša Mladenović Matalj, diplomirani inženjer tehnologije i preduzetnik.

Ljutica Jovanović, diplomirani ekonomista, licencirani medijator i nekadašnji direktor Alpha banke u Negotinu zadužen je za saradnju sa dijasporom i mesne zajednice. I Jovanović je bio član Veća u prethodnom mandatu, zadužen za resor ekonomije koji je aprila 2019. dobio nakon što je tadašnji većnik Dalibor Ranđelović imenovan na mesto vršioca dužnosti direktora JKP “Badnjevo”. Resor saradnje sa dijasporom vodio je, inače, u prethodnim sazivima Dragiša Radulović, diplomirani politikolog i dugogodišnji direktor RTV “Krajina”.

Zoran Puslojić, lekar specijalista interne medicine, gastroenerologije i hepatologije i u ovom mandatu će, kao i u prethodna dva, od 2014. i od 2018. biti zadužen za resor zdravstva.

Tatjana Panić, ekonomista u menadžmentu i Dalibor Mašić, sportski radnik vodiće iste resore kao i u ranijim sazivima: Panićeva resore kulture, turizma i informisanja, a Mašić resor omladine i sporta.

Isti resor kao i u prethodnom mandatu, ostao je i Draganu Radosavljeviću, diplomiranom inženjeru poljoprivrede za stočarstvo i savetodavcu u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi koji će i dalje biti zadužen za poljoprivredu, dok je Milošu Gagiću, diplomiranom inženjeru industrijske informatike pored resora socijalne politike iz prethodnog mandata pridodat i resor prosvete. Prosvetu je u dosadašnjem mandatu vodio Miodrag Stanojević, profesor hemije u penziji.

Opštinsko veće pored predsednika opštine i njegovog zamenika, u ovom mandatu ima još sedam, a ne devet članova kao u prošlom sazivu, shodno novousvojenim izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi koje propisuju da Opštinsko veće može da ima do sedam članova u opštinama do 50.000 stanovnika, u skladu sa podacima poslednjeg popisa stanovništva.