Naslovna Društvo Članovi OSI „Duga“ darivali Negotince poklonima koje su sami napravili

Članovi OSI „Duga“ darivali Negotince poklonima koje su sami napravili

426
0

Pod geslom „Upoznajte nas da biste nas bolje razumeli” članovi Udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom “Duga” organizovali su danas kampanju “Nisu svi invaliditeti vidljivi”.

Na centralnom gradskom trgu Stevana Mokranjca u Negotinu članovi Udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom “Duga”  danas su deleći poklone koje su sami napravili i liflete Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Srbije (Savez MNRO) obeležili važan jubilej – 60 godina rada i postojanja Saveza koji broji 53 članice.

„Naše Udruženje je deo Saveza za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Srbije već 14 godina i sa zadovoljstvom učestvujemo u današnjoj kampanji.  Mi smo pozitivni i širimo radost, zato nas treba upoznati jer oplemenimo svačiji život“, kaže Miroslava Mika Zdravković, sekretar Udruženja  „Duga“.

U centru Negotina, na glavnom gradskom šetalištu, članovi ovog negotinskog udruženja sa radošću su Negotincima predstavili neke od svojih radova nastalih na kreativnim i edukativnim radionicama koje se u ovom udruženju redovno organizuju.

Negotincima na dar poklanjali su srce – ukrasnu kesu koju su osmislili i napravili, ali i druge upotrebne predmete koje su kreirali svojom maštom i uz pomoć materijala, od kojih su prvenstvo imali oni  reciklažni.

Kampanjom “Nisu svi invaliditeti vidljivi”, aktivisti, članovi “Duge” i roditelji korisnika nastojali su da osim obeležavanja jubileja Saveza MNRO, ali i ukazali na činjenicu da invaliditet nije uvek prepoznatljiv vizuelno, da su mnoge osobe sa invaliditetom neprimećene u svojoj zajednici, ali i na potrebu poboššanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, kao i zajedničko angažovanje na rešavanju brojnih problema.

Slična akcija organizovana je i u drugim sredinama u Srbiji. U „Dugi“ najavljuju da će nastaviti sa aktivnostima na kontinuiranoj podršci korisnicima i porodicama osoba sa invaliditetom, kao i sa edukativnim radionicama i programima koje u značajnoj meri doprinose i razvoj inkluzivnosti u opštini Negotin.