Naslovna Društvo COVID-19 Članovi MK “Free Rider-17” uručili pakete pomoći najugroženijim meštanima Prahova

Članovi MK “Free Rider-17” uručili pakete pomoći najugroženijim meštanima Prahova

1359
0

Meštani Prahova koji žive i rade u Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj i Švedskoj u saradnji sa Moto klubom „Free Rider-17“ i Mesnom zajednicom Prahovo uručili su pakete najugroženijim porodicama ovog negotinskog sela.

Pakete, čija je pojedinačna vrednost iznosila 3.000 dinara, dobilo je 30 prahovskih porodica slabijeg imovinskog stanja, a pomoć za svoje zemljake inicirali su meštani ovog sela koji žive u rade u Švedskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj i Austriji u saradnji sa prahovskim Moto klubom “Free Rider -17” i Mesnom zajednicom.

Paketi sadrže najosnovnije životne namirnice, od brašna, šećera, ulja do mleka i ostalih potrepština, koje će ovim porodicama, smatraju inicijatori ove humane akcije, dobro doći.

“Zahvaljujući našim humanim zemljacima obezbeđeni su paketi koji će ugroženim Prahovljanima i njihovim porodicama u ovim teškim vremenima sigurno dobro doći. Slične akcije najavljene su i u Radujevcu i Urovici. Pozivam i ostale koji mogu i žele da se organizuju da pomognu koliko mogu jer svaka pomoć je dobrodošla”, rekao je prilikom predaje paketa danas u Prahovu, Bogdan Gugić, zamenik predsednika Opštine Negotin.

Članovima prahovskog Moto kluba ovo nije prva akcija. Tamošnji bajkeri su do sada sa uspehom organizovali mnoge. Od početka uvođenja vanrednog stanja prahovski bajkeri uključili su se i u rad Štaba za vanredne situacije opštine Negotin kao volonteri.

“Imamo dosta starih u selu i osoba koje su stvarno ugrožene. Na predlog meštana iz dijaspore rado smo se pridružili  ovoj akciji, ne samo mi iz Moto kluba, već i članovi Saveta Mesne zajednice, pa se posebno zahvaljujem svima koji su prikupili sredstva za ovu akciju prvenstveno što misle na ove ljude. Inače, sedam članova našeg kluba svakodnevno ide u nabavku za žitelje Prahova, Samarinovca i Negotina kupujući im sve što je potrebno”, dodaje Кatarina Vojinović, prva dama Moto kluba “Free Rider-17“.

U ovom klubu i u Mesnoj zajednici Prahovo najavljuju da će već za desetak dana organizovati novu humanitarnu pomoć meštana iz dijaspore za porodice slabijeg materijalnog stanja u Prahovu.