Naslovna Kultura Cinema fest: Alternativna rok scena u slavu Bobana Miličića

Cinema fest: Alternativna rok scena u slavu Bobana Miličića

433
0

U prostorijama Muzičke omladine u Negotinu, u zgradi MZ Bulevar, u subotu 28. decembra, održan je „Cinema fest“ na kojem su nastupili najautentičniji predstavnici negotinske i knjaževačke alternativne rok scene.

Fubar; Foto: Miljan Ristić

„Cinema Fest 2“ u Muzičkoj omladini na svom novogodišnjem koncertu predstavio je mladi negotinski sastav „SickTer“, pobednika Velikogradištanske gitarijade. Bend, poznat po autentičnom zvuku, mešavini alternativnog roka, panka i metala, objavio je pre nekoliko dana novi spot “Ružan san”, u režiji Filipa Paraskevića, a u septembru je publika imala priliku da presluša i njihov novi singl “Ostajem”.

Negotinski “Fubar” predstavio je album “Grinch”, digitalno izdanje sa 13 pesama, mešavini panka, post panka, grandža i metala, koji je maja ove godine snimljen u Muzičkoj omladini.

SicKter; Foto: Miljan Ristić

Nastupio je i knjaževački “Good ol Bastards”, a kao uvertira i DJ Molosh. Koncert naših i knjaževačkih autentičnih predstavnika alternativne autorske scene bio je posvećen Negotincu Bobanu Miličiću, basisti i pevaču mnogih negotinskih bendova, od kojih su “Bemwejci” obeležili negotinsku i srpsku pank scenu, a koji bi, da nas nije napustio prerano, baš u subotu 28. decembra slavio svoj 50 rođendan.

I to, naravno, da nikog nije ostavilo ravnodušnim, kao ni činjenica da je ceo ovaj poduhvat ostvaren isključivo zahvaljujući ličnom naporu samih učesnika da organizuju koncert u prostoru u koji godinama niko od nadležnih ni dinar nije uložio, bez struje, plate učesnicima osnovne troškove prevoza, ozvučenje, rasvetu, a prisutnima prirede koncert koji je ljubitelje ove vrste muzike već uveo u Novu, 2020.